Szakmai napot tartottak Szegeden a Bíborördög Kft közreműködésével.

Zártkörű szakmai napot tartott múlt szombaton a szegedi Horányi Lámpacenter lakberendezők részére. A meghívott 50 résztvevő egy előadássorozatot tekinthetett meg, melyek a belsőépítészet különböző területeit érintették. A rendezvény zenés nyitánya után elsőnek két lengyel cég mutatta be világítástechnikai újdonságait, majd a konyhabútorgyártás aktuális trendjei kerültek terítékre egy szegedi illetőségű cég által.

Ezt követően a Horányi Lámpacenter egyik munkatársa a LED-sorok beépítésének buktatóiról tartott szemléletes beszámolót. Az előadók sorát a hódmezővásárhelyi Bíborördög Kft. zárta, képes prezentációjuk az egyedi grafikájú nyomtatott tapéták új lehetőségeit mutatta be.

Forrás: Bíborördög

Hogyan került az előadók közé a Bíborördög Kft? – kérdeztük Hajdú Ervin Ottó digitális grafikust, a vállalkozás egyik tulajdonosát.

– Roppant egyszerűen! Cégünk is tagja a vásárhelyi alakuló BNI csoportnak, és e tagság révén kiváló üzleti kapcsolatokat építhetünk ki nem csak a városban, hanem azon túl is. Az ország bármely BNI csoportjának tagjával közvetlen kapcsolatba léphetünk, direktben ajánlhatjuk nekik szolgáltatásunkat, és ők valószínűleg tovább fognak ajánlani bennünket saját partneri körükben.

A Horányi Lámpacenterrel is így kerültünk partneri viszonyba, s miután megismerték szolgáltatásunkat, felkértek bennünket, hogy tartsunk előadást a szombati rendezvényükön. Örömmel tettük. Ők világítástechnikával foglalkoznak, rengeteg lakberendezővel állnak kapcsolatban, és tudták, hogy az általunk készített tapéták is érdekelni fogják ügyfeleiket.

– Egy lakberendező általában követi a trendeket. Milyen újdonsággal tudtak szolgálni nekik? Miről szólt az Ön előadása?

– Egy rövid cégbemutató után rögtön a lényegre tértem, és egyik fő szolgáltatásunkat, a lakberendezési célú nyomtatást ajánlottam a figyelmükbe. Nagyformátumú nyomtatónkkal a lakberendezés két fő területét fedjük le: faliképek illetve modern tapéták készítése.

A faliképeknél fontos, hogy mi giclée, azaz műtárgyi minőségű nyomatokat tudunk előállítani. Egy ilyen minőségű nyomat több évtizedig, akár 80-100 évig is színtartó, bámulatos színterű, nagyon precíz alkotás lesz. Ehhez a nívóhoz természetesen elengedhetetlen a minőségi tinta- és alapanyag használat. Az előadáson egy mintaalbum segítségével mutattam be anyagainkat, a művészvásznat, a különböző matt művészpapírokat, a selyemfényű fotópapírt, a rizspapírt, és a többit.

A minőségen túl a másik fontos tényező, amiben családi vállalkozásként mások tudunk lenni, mint a multik és a nagy cégek, az a grafikai tartalom egyedisége. Saját tervezésben mozaikképeket készítünk teljesen egyedi képalkotási technikával, fotómontázsokat, betűképeket. De ha az ügyfélnek egy gyönyörű fotóra van szüksége, akkor azt is be tudjuk szerezni, természetesen először kiváló vásárhelyi fotósok műveit ajánlva, akik közül jó párral szoros együttműködésben vagyunk.

– Hogyan történt a másik terület, a tapéták bemutatása?

Forrás: Bíborördög

– A tapétáknál is szolgáltatásunk egyediségét próbáltam meg bemutatni. Ehhez esettörténeteket hívtam segítségül, azaz konkrét munkákon keresztül mutattam be, hogyan sikerült a legkülönbözőbb megrendelői igényeket kielégíteni. Például a pitypangos tapétánknál először csak egy újságkivágást kaptunk egy lakberendezési magazinból. Szürke alapon padlizsán színű virágra volt igény. A tervezés folyamán beszereztünk egy fotót pitypangról, de az fekete alapon fehér volt. Ezt kellett átalakítani a kért színpárra. A megrendelőnek küldtünk mintanyomatokat, így egyeztettük a végső árnyalatokat. A végeredmény pedig már megtekinthető a honlapunkon, de a hallgatóságnak is bemutattam a kivetítőn.

Öt ilyen egyedi történetet meséltem el, melyekben hol a grafikai megoldás volt érdekes, hol pedig a kivitel módja.

– Az esettanulmányokon túl is sikerült még valami érdekességgel szolgálni a lakberendezőknek?

– Igyekeztem. Az előadásom végén pár igazán új, izgalmas megoldást említettem még meg. Ott volt például a QR-kódos tapéta, mellyel üzeneteket közvetíthetünk vendégeinknek, verseket, vicceket, dalszövegeket. Divatosak manapság a 3D-hatású rajzok, ilyeneket is tudunk készíteni akár saját fotóból is. De mutattam példát bútordekorációra is, mert öntapadós tapétánkkal akár a gyerekszoba szekrényei is vidámabbá tehetők. Szóval, lehetőség az van bőven, csak a fantáziánk szab határt.

Forrás: Bíborördög

– Milyen volt a visszhang a hallgatóság körében?

– Bátran mondhatom, hogy nagyon pozitív. Az előadás utáni állófogadáson jó pár személyes kérdésre kellett még válaszolnom, és több lakberendezővel is felvettem a kapcsolatot a reményteli együttműködés jegyében.

Ez egy sikeres nap volt, nem győzzük megköszönni a lehetőséget a Horányi Lámpacenternek, és természetesen a BNI-nak, amely összehozott bennünket!