Mucsi Tamás és Gulyás-Szabó Gergely az idei két kitüntetett.

Díszközgyűlést tartott a közelgő roma világnap alkalmából ma délután a hódmezővásárhelyi cigányönkormányzat képviselő-testülete a helyi házasságkötő teremben.

A városi roma plénum – immáron 2014 óta – minden évben ezen ünnepi ülésén osztja ki a helyi roma közösséget támogató embereket kitüntetni hivatott Vásárhelyi Cigányságért díját.

Az elismerést idén Mucsi Tamás, a HungaroGoods Kft. ügyvezetője, valamint Gulyás-Szabó Gergely, a  Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. vezetője vehette át.

Fotó: Vásárhely24/Frankó Máté

A vásárhelyi rendezvényszervező cég vezetője a díjátadást követő rövid köszönőbeszédében elmondta, a helyi nemzetiségi önkormányzattal régóta szoros baráti kapcsolatokat ápol. Együttműködésüknek ez az egyik legfontosabb alapja.

Hozzátette, mindettől függetlenül úgy véli, ha valaki dolgozni szeretne, és jól akarja csinálni, amit csinál, azt csak  támogatni lehet, márpedig szervezet jól végzi a dolgát fontos célok érdekében.

Fotó: Vásárhely24/Frankó Máté

Meglepett a kitüntetés, ugyanakkor nagyon jól esett – mondta immáron a Rónasági Kft. igazgatója. Mint  fogalmazott, mind az általa vezetett cég, mind ő maga kiemelten fontosnak tartja, hogy ha csak teheti támogassa a kisebbségeket, és egyáltalán, minden rászorulót.

Mindig azon voltam, hogy ha egy mód van rá, akkor segítsünk másoknak, és segítettünk is – mondta sütőipari társaság vezetője.

Fotó: Vásárhely24/Frankó Máté

A Vásárhelyi Cigányságért díj kitüntetettjei mellett elismerő oklevelet kapott Mátray Attilától a nemzetiségi önkormányzat elnökétől képviselőtársa Matyi Sándor, valamint a testület két adminisztrátor munkatársa Halász Dalma és Atyimov Krisztina is.