Három nappal az MTK elleni siker után a TF Budapest csapatát látja vendégül a városi kosárlabdacsapat.

Fontos és szép győzelmet aratott a Vásárhelyi Kosársuli NBI/B-s felnőtt csapata szerdán az MTK alakulata felett, ám ezúttal nem sok idejük marad az ünneplésre, szombaton ugyanis egy újabb kőkemény meccs vár Utasi Gábor legénységére.

A kék-sárga mezesek ezúttal az impozáns, 6-6-os mutatóval büszkélkedő TF Budapest együttesét látják vendégül a Hódtói Sportcarnokban.

A vásárhelyiek edzője szerint a Tehetséges Fiatalok sikere a kemény védekezésben rejlik, ezt lesz igazán nehéz feltörni. Bizakodásra adhat azonban okot, hogy most kedden, a Nagykőrös 104 pontot szórt nekik. (Az óriási, 39-es zakót ráadásul úgy húzták rájuk a Pest megyeiek, hogy a bajnoki pontlistán harmadik Beákot 11 egységen tudták tartani.)

Hiba lenne viszont egyetlen elbukott meccs után leírni a fővárosi klubot. Vas Péteréknek keményen oda kell tenniük magukat a hétvégi derbin, ha itthon akarják tartani a két pontot.

Egy biztos, a hétközi fordulón nagy volt az összhang a vásárhelyi játékosok közt ráadásul olyat tettek, amit az idényben eddig még nem: 72 ponton tartották ellenfelüket. Jó előjel lehet az is, hogy az MTK ellen Varga, Molnár és Gajic mellett Vas is remekelt. Ha felzárkózik hozzájuk a bajnokság egyik legjobb
játékszervezője Szabó is, minden esélyük megvan rá, hogy duplázzanak.

(A Vásárhelyi Kosársuli-TF Budapest találkozó január 13-án, szombaton lesz a Hódtói Sportcsarnokban. Kezdés este fél hétkor.)