Három hete átadták az új Vívócentrumot Vásárhelyen, ám egyes részei még nem működnek, a squash pályát és a wellness részleget át is kellett alakítani.

A vívók és bokszolók már birtokba vették a három hete átadott, a volt Tiszti klubból kialakított Vívócentrumot Hódmezővásárhelyen, de egyes elemei és szolgáltatásai még ma sem üzemelnek. Többenk jelezték a squasht és a wellnesst azóta sem tudták kipróbálni.

Kiderült, a squash pályák kialakításában kell változtatásokat végezni. Ennek átalakítását megkezdték és a napokban fejezték be, mondta el érdeklődésünkre a már átadott intézmény élére kinevezett Ormos Ferenc. A szövetség által is már elfogadott pályán a jelzővonalat, korszerűbb, domborúról homorú kialakításúra cserélték.

Az átadás után derült az is ki, hogy a wellness részlegbe a jakuzzi egész egyszerűen nem fér be, azt csak úgy tudják behelyezni, hogy kibontanak egy falat. Ez az elmúlt napokban szintén megtörtént. A régi fal helyére gipszkarton falat húztak fel, így a későbbiekben, ha szükséges ez könnyebben eltávolítható ha a jakuzzival valami probléma lenne, mondta el Ormos Ferenc.

Ormos Ferenc végül még hangsúlyozta, az átalakítást követően a Vívócentrum squash pályája az ország legkorszerűbb ilyen pályája lett, mellyel az országos szövetség is egyet ért. Hozzátette, a wellness részen még dolgoznak, ez porral, zajjal jár, így a squash pályát sem nyitották még meg. Erre a munka befejezésével, reményeik szerint jövő héten sor kerül. Időközben squah edzőt is szerződtettek, aki a kezdőkkel foglalkozik majd. A két szolgáltatásról újsághirdetésben is beszámolnak majd.

A vívók és a bokszolók nagy létszámban már edzenek a épületben. Többen azt is sérelmezték már, a bokszteremben kicsi lett a ring. Mivel ez csak az edzéseket szolgálja, erre szabvány nem vonatkozik. Lehetett volna valóban nagyobb, de versenyeket úgysem itt, hanem a Balogh Imsiben, vagy a Hódtói Sportcsarnokban fognak rendezni, mondta az intézményvezető.

A felmerült problémákkal, hibákkal kapcsolatban feltettük kérdéseinket a polgármesteri hivatal műszaki irodájának is.

V24 :Korábban több időpont is elhangzott a Vívócentrum átadásával kapcsolatban, miért történt többszöri késlekedés?

Önkormányzat : – A centrum kialakítása a hódmezővásárhelyi önkormányzat, az állam és a Magyar Vívó Szövetség összefogásával valósult meg, egy régi épület átépítésével, felújításával. Mindez azt jelentette, hogy a munkálatok során – főként az épület kora miatt – több alkalommal is szükség volt a műszaki tartalom módosítására, ezen változtatásokat pedig mind a három partnerrel egyeztetni kellett. Időközben a centrum funkciója bővült is.

V24 :A vívócentrum egyes szolgáltatásai, elemei még ma sem működnek, miért?

Önkormányzat : – Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a centrum fő funkciója, a vívás és az ökölvívás. Az épületben kialakított rekreációs részleg, illetve a fallabda pálya plusz-, vagyis kiegészítő, üzleti szolgáltatás, amelyek üzemeltetésének szervezése folyamatban van. Ahogy más beruházásoknál, a vívó- és ökölvívócentrum esetében is adódhatnak garanciális javítások, amelyeket az önkormányzat kivétel nélkül el is végeztet.

V24 : Átadás után a squashpálya átépítésére volt szükség, és még ma sem üzemel, miért nem a szabványoknak megfelelő squash pálya épült eredetileg a komplexumban?

Önkormányzat : – A létesítményekben a szabványoknak megfelelő, a squash szövetség által jóváhagyott, játékengedéllyel rendelkező fallabda pálya készült, amely tökéletesen használható volt. Az utólagos módosítás lényegében egy kényelmi fejlesztésként 5 centiméteres csík domború felületének homorúra cserélését jelenti, ami az esetlegesen erről a felületről pattanó labda esetén könnyebbé teszi a játékmenetet.

V24 : Ugyancsak nem működik a wellness részleg, egy fal áttörésével helyezték el a jakuzzit, mi ennek az oka?

Önkormányzat : – A rekreációs részlegben az eredeti tervek alapján nem szerepelt jakuzzi elhelyezése, ezt a kivitelező utólagosan, a központ megépítését követően ajánlotta fel annak érdekében, hogy még több szolgáltatást tudjanak igénybe venni a vásárhelyiek a létesítményben. Utólagos költséget a városnak nem jelentett. Az elhelyezéssel járó átmeneti kellemetlenségért cserében új funkcióval bővült a létesítmény.

V24 :Vannak-e, voltak-e egyéb hibák, hiányosságok, melyek az átadást követően derültek ki?

Önkormányzat : – Miként azt jeleztük is, mint minden beruházásnál, a vívó- és ökölvívócentrumnál is adódhatnak garanciális javítások, amelyek esetében azonban az önkormányzat – az átmeneti kellemetlenségek ellenére – kivétel nélkül érvényesíti a garanciális jogait.

A komplexum átadásán mi is ott voltunk, írásunkat és fotóinkat itt találja.