Pályaorientációs börzét tartottak Vásárhelyen.

Pályaorientációs napot tartottak ma délelőtt a hódmezővásárhelyi Fekete Sasban. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte börzén összesen több mint 800 általános iskolás diáknak adtak betekintést a különböző szakmák mindennapjaiba. Volt porcelánfestés, bemutatóztak a burkolók, a vállalkozó kedvűek – különböző szimulátorok segítségével – kipróbálhatták, milyen tagoncát vezetni, vagy épp hegeszteni, de volt kozmetikus, fodrász és egészségügyi stand is. Az új szakmákata mechatronika képviseltette egy komplett mini-gyártósorral és egy robottal.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara/Martonosi János

Az esemény célja, hogy minél többen ismerkedhessenek meg a szakmákkal, és hogy minél többen tudjanak helyes döntést hozni a jövőjükről – idézi a kamara beszámolója Kőkuti Attilát, a CSMKIK ipari alelnökét, a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnökét. Hozzátette, igyekeztek kiemelten kezelni a hiányszakmákat és szakcsoportokat.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara/Martonosi János

A fejlesztési és képzési bizottságról szólva elmondta, minden évben javaslatot tesznek a hiány szakképesítések kijelölésére az illetékes minisztérium számára. Munkájuk során a vállalkozások észrevételeit is megpróbálják begyűjteni: erre remek alkalom lehet október 19-i hódmezővásárhelyi MFKB Roadshow. A rendezvénynek a Városháza díszterme ad majd otthont.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara/Martonosi János