Csak a serdülőknek sikerült győzniük a Kaposvári VK otthonában.

Három per egyes mérleggel zárták a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Club utánpótláscsapatai az országos bajnokság múlt hétvégi kaposvári fordulóját. A serdülők egy rendkívül kiélezett összecsapáson 9-10-re legyőzték a Somogy megyeieket, a gyermek- és az ifialakulat azonban alul maradt a jó erőkből álló dunántúli klub játékosaival szemben.

Hódmezővásárhelyi részről a meccsnap legeredményesebb játékosa Kürtösi Viktor volt. Négyet dobott a serdülőknél, kettőt az ifiknél.

Edzői nyilatkozatok

Kis László Márk (gyerek): „Nehéz mérkőzés várt ránk, lévén az ellenfél tavaly még felsőházban szerepelt! Ennek ellenére az első két negyedben szépen tartottuk magunkat. Sajnos a hosszú út megbosszulta magát, ráadásul idő előtt elvesztettük két meghatározó játékosunkat. Ezt már nem bírta elviselni a csapat, így sajnos sima vereség lett belőle.”

Szabó Tamás (serdülő): „Rögtön az ifi után játszottak, a kulcsjátékosok már eleve fáradtan az ifi meccs miatt, de jól kezdtünk (4-2re is vezettünk), majd a harmadik negyedben fordított a Kaposvár. 8-6-tal mentünk az utolsó negyedre, de a hulla fáradt csapatunkat a szíve vitte előre és egy fantasztikus hajrát produkálva megfordította a meccset.”

Szabó Tamás (ifi): „Több kezdő játékos nélkül játszottunk a bajnokesélyes otthonában. Ennek ellenére a harmadik negyed végéig döntetlen volt az állás. Fegyelmezetten játszottunk, helyenként támadásban is ötletes dolgokat végeztünk sajnos a végére elfáradtunk, mert a hazaiaknak sokkal hosszabb volt a padjuk. Oláh Kende kifejezetten jól szerepelt.”