Hat napot töltött itt, öt útvonalat járt be, nagyszerű élményekkel távozott. Az itt élőknek is érdekes lehet.

Az egyik legnagyobb kerékpáros-túrás oldal, a holkerekparozzak.hu bloggere, Olaf bejárta Vásárhely és környékének kerékárral megközelíthető, és felkereshető nevezetességeit. Az élményeket, tapasztalatokat ötrészes beszámolóba sűrítette.

Az első napon a város kerékpárútjait (annak töredékét) és nevezetességeit járta be az író, és mindenféle kötelezettség nélkül elismeréssel szólt a temérdek bringás lehetőségről.

A második út Mártély felé vezet, visszafelé Körtvélyes felé, a Tiszai út érintésével, végig a Bodzásin halad és ad a blogger jó tanácsokat az útvonalat választóknak.

A harmadik túra az akkor még felújítás alatt nem álló Mátyáshalmi iskola, valamint a Csomorkányi templomrom felé vezet. Elismerően szól az ősi táj szépségéről, de a Csomorkányra álmodott betonelem kompozíció – pedig nem beszéltünk össze – csakúgy mint minket, a bloggert is elborzasztotta. Innen Kardoskútra, a pusztába vezetett az útja, majd Orosháza botrányos bicikliútjain a város határát elhagyva egy már remek úton Székkutas érintésével tért vissza Vásárhelyre.

Olaf a negyedik napon Maroslele, Óföldeák és Földeák szépségeivel ismerkedett, pedig erre, csakúgy mint a puszta felé, még nem vezet bicikliút.

Az ötödik túranapot pedig úgy építette fel, hogy Mindszentnél átkompozott Baksra, majd Csongrád felé vette az irányt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aki részleteiben is elolvasná a sok-sok fotóval dokumentált túraleírásokat az alábbi pontokra kattintson.

Első nap

Második nap

Harmadik nap

Negyedik nap

Ötödik nap