Gyakoroló intézmény lett az újvárosi kisdedóvó.

Hódmezővásárhelyen, a Nádor utcai óvodában tölti kötelező szakmai gyakorlatát nyolc óvodapedagógusnak készülő elsőéves egyetemi hallgató. Az újvárosi játszóiskola most, 2017-ben lett a Szegedi Tudományegyetem gyakorló intézményévé.

A fiatalok heti egy napot töltenek itt, összesen három éven át. Részt vesznek a gyerkőcök gondozásában, egyszersmind figyelik leendő kollégáikat, megpróbálják ellesni mindazt, amit az elméleti képzés során megtanulni nem lehet.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

Nagy megtiszteltetésnek és szakmai elismerésnek tartjuk, hogy a szegedi egyetem minket választott új gyakorló óvodájának – kezdte a témában tartott mai sajtótájékoztatóját Molnárné Dobsa Magdolna, a vásárhelyi kisdedóvó vezetője.

Mint mondta, a közelmúltban számos fejlesztési beruházás zajlott itt, az intézményben (csak az utóbbi években öt uniós pályázaton vettek részt), ugyanakkor munkatársaik is folyamatosan képzik magukat. Meglátása szerint az SZTE-s státus ezen infrastrukturális, pedagógiai és módszertani megújulás elismerése.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

Szeri Istvánné, az egyetem óvóképző intézetének mesteroktatója is a vásárhelyi óvodapedagógusok szakmai felkészültségét dicsérte. Szavai szerint rendkívül színvonalas munka folyik a Nádoron, a helyi gyermekóvók pedig példaként állhatnak a fiatalok elé.

Hangsúlyozta, a korszerű tárgyi feltételek is adottak a nívós és eredményes munkához, mely szintén fontos egy képzőhelynél.

Így látja Búza Ibolya Virág egyetemista is. A földeáki diáklány három hete hospitál a vásárhelyi óvoda Pitypang csoportjában.

Szavai szerint egy modern, jól felszerelt óvoda a Nádor utcai, ahol is minden adott az eredményes munkához.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

Elmondta azt is, nagy könnyebbség a számára, hogy itt – mind az egyetemhez, mind a lakhelyéhez közel – tudott gyakorlati helyet találni, így nem kell azért aggódnia, hogy egy-egy délelőtti foglalkozás után a délutáni óráira be tud e majd érni.

A Nádor utcai óvoda 2014-ben egy hatalmas beruházás keretében épült újjá – emlékeztetett Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő. Szavai szerint az óvodavezetőség, a pedagógusok, és a szülői munkaközösség az utóbbi években már sokszor bebizonyította, érdemes volt az intézmény a bizalomra. Mint fogalmazott, olyan szakmai munka folyik itt, mely többszörösen is dicséretet érdemel.

Hozzátette, meglátása szerint a Nádor utcai óviban tanuló egyetem hallgatóknak rengeteget adhat a vásárhelyi óvoda, a fiatalokkal ugyanakkor nyernek a gyerekek és az itt dolgozó pedagógusok is.

Forrás: vásárhely24/Frankó Máté