A hódmezővásárhelyi PMK egykori igazgatója hetvenöt éves volt.

Szűk családi körben ma délben eltemették Földvári László tanárt, népművelőt, a hódmezővásárhelyi PMK volt ügyvezető igazgatóját – írja a VásárhelyiHírek.

A portálon olvasható nekrológ szerint Földvári László 1941. április. 9-én született; édesapja Földvári László református segédlelkész, gondnok és főkönyvelő, édesanyja Tolnai Ibolya háztartásbeli volt.

Középiskolai tanulmányait a Bethlen Gábor Gimnáziumban végezte. Ezt követően kijárta a Felsőfokú Mezőgazdasági Technikumot, majd a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola  földrajztanár és népművelő szakját.

Földvári László nevét leginkább a város kulturális életének kutatójaként őrzi meg az utókor. Könyvei, tanulmányai, kutatási eredményeinek publicisztikái mindegyikének címében elmaradhatatlan a ’Hódmezővásárhely’ szó – írja a városi híroldal.

Pályája során írt a város nagyjairól, Vásárhely egyes kerületeiről, de nevéhez fűződik az 1919-es román megszállás történetét feldolgozó első komolyabb tanulmány és A film hódító útja Hódmezővásárhelyen, 1897-1935 című kötet is.

Földvári László hosszan tartó betegség után 75 éves korában hunyt el.

Forrás: Németh László Városi Könyvtár