Két fordulóval a téli nagyszünet előtt az ifik és a serdülők is ott vannak az élbolyban.

Leányfalun vendégeskedtek a hétvégén a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club utánpótlás-alakulatai. A gyerekeknek ezúttal nem sikerült pontot szerezniük (a házigazdák magabiztos, 24:6-os győzelmet arattak), a serdülő és az ifjúsági csapat azonban  győzelemmel térhetett haza. Előbbiek 10-8-ra, utóbbiak 11-6-ra verték a Dunakanyar együttesét.

Vásárhelyi részről a meccsnap legeredményesebb játékosa Jovány Gyula volt. A serdülők pólósa öt gólt szerzett.

Két fordulóval a téli szünet előtt még mindig óriási a tülekedés a tabella tetején. Az ifiknél az első öt csapatnak ugyanannyi pontja van (a gólkülönbséget nézve a HVSC-sek jelenleg az ötödikek), a serdülőknél pedig rendkívül szoros csata alakult ki a második-harmadik helyen. (A vásárhelyiek jelenleg a harmadikok.)

A gyerekcsapat tíz forduló után a tizenharmadik.

Edzői nyilatkozatok

Kis László Márk (gyerek): ,,Nehéz mérkőzés várt ránk és rengeteg hiányzóval érkeztünk Leányfalura. Az első negyedben még tudtuk tartani az ellenfele , ezután nagyon ötlettelenül és motiválatlanul játszottak a srácok, így nagy arányú vereséget szenvedtünk. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez!”

Szabó Tamás (serdülő): ,,Normál esetben a kötelező győzelem kategóriába tartozott volna ez a mérkőzés, ám több hiányzónk miatt igen szűk kerettel érkeztünk vendéglátónkhoz. Ám a rendelkezésemre álló játékosaim megértették, hogy mindenkinek a megszokottnál legalább 10 százalékkal többet kell hozzátenni. Ennek megfelelően sikerült hozni egy megfelelő védőjátékot, illetve támadásban is akadtak jó periódusok végül sikerült két góllal abszolválnunk a mérkőzést. Apró negatívum, hogy az utolsó öt percben négygólos vezetésünknél több fegyelmezetlenséget is elkövettünk, amivel fel is hoztuk ellenfelünket. Kürtösi Viktor játékát mindenképpen kiemelném, aki vezére volt a csapatnak ezen a találkozón, 4 gólja mellett tanárian védekezett, valamint nem szabad elmenni Jovány Gyula játéka mellett sem, aki végig a mérkőzésen nagyon nagy elánnal küzdött és nem mellesleg szerzett 5 gólt.”

Szabó Tamás (ifi): ,,Erős csapathoz látogattunk a győzelem reményében. Rögtön az elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést tartottuk a 2-3 gólos különbséget, kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Az utolsó etapban sikerült eldönteni a mérkőzést, ennek köszönhetően viszonylag nyugodtra sikeredett a végjáték. Örömteli volt Molnár Ákos jó teljesítménye a kapuban, illetve Barna Dani gólerős és okos játéka, illetve az, hogy az utóbbi időben mérkőzésről mérkőzésre egyre stabilabb a védekezés, ami az előző szezonban is jellemezte csapatunkat!”