A Körösvölgyi Látogatóközpont állatparkjában jártunk.

Ezek az utolsó napok a 2016/2017-es tanévből. A gyerekek egy része nyári táborba megy az iskola végét követő hetekben, de vannak, akik a nagyszülőknél töltik az idejük nagy részét. A fejtörést mindig az okozza, hogy milyen programot szervezzünk a gyerkőcöknek, ami érdekes, értékes, és nem is túl drága.

Hétvégén böngésztük a netet, hogy milyen – számunkra eddig ismeretlen – családi programot találunk a közelben. A választásunk a Szarvason található Körösvölgyi Látogatóközpont Állatparkjára esett, és egyáltalán nem bántuk meg.  Nem ismertük még a helyet, 2014-ben nyitotta meg kapuit, de valahogy nem találtunk még erre a lehetőségre.

Anna-ligeti kastély

Az út Vásárhelyről  bő egy órába telik, kényelmes tempóban. A helyszín gyönyörű, a belépő kedvező (családi jegy 2800 Ft), sok a látnivaló, és többféle foglalkoztató játék áll a kisebbek és nagyobbak szolgálatában.  Megnézhetjük a beltéri kiállítást, a 7000 literes akváriumot, és 1450 méteres szakaszon bejárhatjuk a zöld területet is, honos állatok után kutatva.

Többek között mókusok, sünök, rókák, nyestkutya, nyuszt, madarak, borz, bölény, szarvasok, nyuszik is várják a csendes, kedves látogatók érkezését.

Ami feltűnt, hogy nem voltak stresszesek az állatok, úgy tűnt jól érzik magukat. Ez számomra fontos, mert nem szeretem látni a betegnek tűnő, ideges állatokat a rácsok mögött.

Nagy attrakció a parkban az európai bölények karámja.

Nyáron kifejezetten jólesik az árnyat adó fák között sétálni, és közben gyönyörködni a rendezett tájban, a csodálatos herbária kertekben.

 

A kicsiknek futóbiciklit, a járási nehézségekkel küzdőknek pedig kerekesszéket lehet bérelni.  Ha igazán kalandos túrát szeretnénk átélni, a központban kenut és kerékpárokat is lehet kölcsönözni.