Kevés napsütésben lesz részünk a hét első felében.

Ma leginkább a déli órákig vékonyodhat el a felhőzet. Eleinte kisebb, délutánól nagyobb eséllyel várható záporeső vagy zivatar. Időnként megélénkülhet a déli, délkeleti irányú szél. A maximumok 26 fok környékén lesznek.

Kedden csak a délután második felétől lesz remény a felhőzet felszakadozására. Több alkalommal eredhet el az eső, záporeső, de akár zivatar is előfordulhat. Nagyobb mennyiségű csapadék nem várható. Kissé megélénkül a nyugati, északnyugati irányú szél. A csúcshőmérséklet 22-23 fok körül alakul.

Szerdán is várhatóan a felhők fognak uralkodni és eső, zápor ekkor is előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad marad a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23-24 fok közelében alakul.

Csütörtökön sem fog kedvezni az idő a napozásra vágyóknak. A felhők tartalma ezúttal is aláhullhat, így a hőmérő higanyszála mindössze 21 és 23 fok közé emelkedik. Ezen a napon jelentősebb mennyiségű csapadék (nagy bizonytalanság mellett!) sem kizárt. Mérsékelt vagy élénk északias szél várható.

A hétvége közeledtével némileg barátságosabbra fordul időjárásunk. Kevesebb helyen várható csapadék, egyre több időre bújik elő a nap, pár fokkal emelkedik a hőmérséklet.

Bodrogi Attila, a Vásárhely24 időjósa