A gyakorlatokhoz semmi más nem kell, mint az elhatározás, hogy esélyt adva kipróbáljuk azokat.

Amikor arról olvasok, hogy a nők számára milyen jól jönne a részmunkaidős foglalkoztatás megnyugtató, létbiztonságot nyújtó fizetéssel történő alkalmazása, akkor nagyon szurkolok, hogy sikerüljön mindezt véghezvinni, és valóban olyan világ legyen, ahol a család, a munkavállalás, és az életcél beteljesítése, és az örömteli élet mind megférjen egymás mellett a nő számára is.  A legtöbb család alapvető élelmiszer vásárlásához is szükséges, hogy mindkét szülő dolgozzon. A nőkre ezen felül hárul még a háztartás vezetése, az esetlegesen beteg szülők ápolása, illetve anyaként még a gyerekek gardírozása is. Gyakran hallom, hogy a nők elfáradnak, nem tudnak minden szálon jól teljesíteni, és elég stresszesek a mindennapok forgatagában történő lavírozás miatt.

Vannak gyakorlatok, melyek segítenek abban, hogy az egyensúlyt megtaláljuk a feladataink között. A boldogságot kutató professzorok szerint a boldogtalanság oka leginkább a múltban és a jövőben történő barangolás, és nem a jelen helyzet, ezért fontosnak tartják, hogy megtanuljuk, miként tudunk a jelenben maradni.

1, Légzésmeditáció

Azonnali lecsillapodást, összpontosítást segít, hiszen a lassú lélegzetvételkor a légzés folyamatára figyelünk, és addig sem kóborolnak a gondolataink a múltban vagy a jövőben.

2, Mindfulness gyakorlat

Ennek is az a lényege, hogy maradjunk a jelenben, és ráadásul ítélkezés mentesen. Ha ülünk az irodában, egy pár percre csendesedjünk le, és figyeljük meg miket hallunk, milyen apró részleteket veszünk észre magunk körül, milyen érzés a lábunknak, ahogy érinti a talajt, milyen ízt érzünk a szánkban, és milyen illatokat észlelünk.

3. Kérj segítséget!

Lehet, hogy nem azt adja vacsira a nagymama/testvér/szomszéd a gyerekeknek, mint amit te adnál, lehet, hogy megengedőbb lesz velük, de kérj segítséget a gyerekfelügyeletben, vagy a háztartás vezetésében, hogy feltöltődj, mert csak azt tudjuk adni magunkból, amik vagyunk.

4, Ülj le a pároddal és beszéljetek!

A házimunkáról, a gyereknevelésről, a feltöltődésről. Sokan belefáradnak, hogy kiépítsenek egy új rendszert, de aki kitartó és türelmes, azoknál hamar beáll az új rend, és könnyebbé válnak a mindennapok.

 

forrás:boldognaklenni.hu