Békéscsabai, gyulai, szentesi és tótkomlósi sportolókkal erősít a HSÚVC utánpótláscsapata.

Fiatal sporttehetségeket igazolt a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó és Vízilabda Club – derült ki a városi vizescsapat múlt hét végi évadnyitó klubértekezletén.

Kenéz László, a HSÚVC elnökének tájékoztatása szerint Békéscsabáról, Gyuláról, Szentesről és Tótkomlósról is érkeztek úszók a vásárhelyi egylethez.

Szavai szerint a többségük középiskolás: a tanulmányaikat is itt, a helyi gimnáziumokban és szakiskolákban kívánják folytatni az elkövetkező években.

A Hódmezővásárhelyi Senior Úszó és Vízialbda Club – mint azt a neve is mutatja – kezdetben a helyi ,,veteránokat”, idősebb úszókat és pólósokat volt hivatott összefogni, mára azonban (bővítve profilján) a dél-alföldi utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb szakmai műhelyévé vált.

A ,,béka” korosztályos tornáktól az ifjúsági bajnokságokig az ország minden rangos versenyén ott vannak. Sorra hozzák pontokat, nyerik az újabb és újabb érmeket.

A klubvezető beszámolója szerint jelenleg is a hazai ranglista 18. helyén állnak. A Csongrád megyei egyesületek közül csak a szegedi csapat bír jobb helyezéssel.

Bán Sándor, a HSÚVC edzője két idei sportsikerükről külön is megemlékezett: Süli Flóra és Korcsik Levente a szervátültetettek világbajnokságán szerzett arany- illetve bronzérméről.

Tudjuk, hogy mit jelent a sport: erőt ad egy betegség után, egyúttal példát mutat az egészséges embereknek, hogy tudniillik soha sem szabad feladni. A mi egyesületünknek is ez a filozófiája, hogy soha nem szabad feladni, igyekeznün kell a lehető legtöbbet kihozni magunkból – nyilatkozta a klub szakvezetője.