Az Argo filmekben Psychót alakító szegedi születésű színész 53 éves volt. Tavaly Vásárhelyen is bemutatták monodrámáját.

fotó: youtube.com

A színészt egy gyors lefolyású betegséggel kezelték kórházban az utóbbi időszakban, ma hajnalban hunyt el az egyik fővárosi intézményben – írja a Blikk

Bicskey Lukácsot a nagyközönség leginkább az Argo című filmből ismerhette, ahol Psychót alakította. A fim második része több csúszás után április végén kerül mozikba, ám ezt Bicskey Lukács már nem érhette meg.

1961. május 11-én született Szegeden. Károly néven anyakönyvezték, de felvette dédnagyapja, Lukács nevét, mivel a Veszprémi Petőfi Színháznál már a társulat tagja volt Bicskey Károly – írja a Blikk.

A színész-rendező nevét a vásárhelyi közönség is ismerheti. 2014 májusában a vásárhelyi születésű Ilyés Lénárd előadásában, Bicskey Lukács rendezésében mutatták be a BFMK-ban az Algernon-effektust. A monodrámában a szellemileg visszamaradott Charlie Gordon zsenivé válásának fejlődéstörténetét meséli el Daniel Keyes író, akinek 1958-as novellájából több film is született.

Ilyés Lénárd a Bicskey Lukács rendezte Algernon-effektus előadásában

A Vásárhely mellett az ország és Európa számos pontján bemutatott monodráma különös hangulatú előadása mindenhol megragadta a közönséget.