A strandra járó lakosság is jól járna a változással. Évek óta tartó – néha nem túl baráti – viszony szűnhet meg, már az új elnököt is kinézték.

Az utóbbi időben (ismét) felröppent a hír, ideje lenne összeolvasztani, egyesíteni Vásárhely két, egymással is rivalizáló, időnként kimondottan nem a legjobb viszonyban lévő úszóegyesületét, a Hód Úszó SE-t és a HVUSC-t.

Több támogatás, több szabad vízfelület

Fekete Ferenc sporttanácsnok, települési képviselő a Vásárhely24-nek elmondta, kezdeményezte a két egyesület egyesítését, mivel nem állapot, hogy két ilyen szervezet is működik a városban. A támogatások és a logisztikai is megsínyli ezt. A két egyesület külön időpontokban, külön korosztályokban igényli a stand és az uszoda vízfelületeit edzéseikre, ezen kívül az országos támogatások is darabolódnak. Az egyik egyesület az országos rangsorban a 12. a másik a 20. környéki helyet foglalja el, ennek megfelelően kapnak támogatást is. Ha eredményeiket összesítenék, a legjobb 10 közé kerülnének, ami jelentősen több központi támogatást is jelentene. Ez milliós nagyságrendű.

Minderről már másfél évvel ezelőtt Almási István polgármesterrel is beszéltek, aki szintén támogatta az elképzelést. Fekete Ferenc hozzátette, kötelezni nem kötelezheti az egyesülésre a két gárdát, de azt kérte, vizsgálják meg ennek lehetőségét. Még elmondta, már lépések is történtek ennek érdekében, és ha nem is heteken belül, de fél év múlva egy új, közös egyesület jöhet létre, melynek élére már meg is keresték Benkő Zsolt települési képviselőt.

A strandra járóknak is jobb lenne

A vásárhelyi strand új vezetése is több tervvel, újítással vág neki a munkának, ahol cél a logisztikai minél jobb felhasználása is. Az egyesületek egyesülésével rengeteg vízfelület szabadulna fel, melyet értékesíteni lehet edzőtáborozásokra, de több maradna a strandra járó vásárhelyi lakosságnak is, akik részéről többször is megfogalmazódott már, nincs elég helyük, lehetőségük az úszásra, mindig elfoglalja valaki(k) a pályákat.

Az új egyesületnek az önkormányzat minden támogatást megadna jogi és anyagi szinten is – zárta Fekete Ferenc.

Megkeressük a két érintett egyesületet is, és kérjük mondják el véleményüket az üggyel kapcsolatban.

fotók: Vásárhely24 archív