Mutatjuk a Múzeumok Éjszakája vásárhelyi programjait.

A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum, az Emlékpont és kiállítóhelyeik az idén 10. alkalommal csatlakoznak a 2017. június 24-én, szombaton este megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája elnevezésű programsorozathoz.

Ma reggel fél tíztől tartott sajtótájékoztatót a rendezvényről  Nagy Imre múzeumigazgató és Lucza-Vígh Erna főszervező.

Alapvető változás, hogy idén a Református Ótemplom is kapcsolódik, mint látogatható helyszín a Tornyai János Múzeum, az Emlékpont, az Alföldi Galéria és a Zsinagóga mellé. A korábbi években a színpad a Rapcsák András út múzeum felöli részén volt elhelyezve, az idén valószínűleg a Kossuth téren lesz.

Sokféle programot kínálnak, ismeretterjesztő előadásokat, tárlatvezetéseket, szubjektív tárlatvezetéseket, kézműves foglalkozásokat és lesz kincsvadászat is.

Összesen 8 állomáson gyűjthetnek tallérokat a különböző feladatok megoldása után a vállalkozó kedvű látogatók, melyeket minimum 5 darab megszerzésével, ajándékra válthatnak be. Akiknek sikerül mind a 8 tallért megszerezni, azok „fődíjjal” gazdagodnak. A Tornyai János Múzeumban lesz négy, a többi kiállítóhelyen pedig 1-1 állomás.

A belépőjegy a Református Ótemplom kivételével minden helyszínen egységesen 800 Ft-ért lesz kapható, karszalag formájában. A karszalag idén is sétálójegyként fog funkcionálni, ami azt jelenti, hogy megvásárlásával az érdeklődők az összes helyszínt megtekinthetik.

Szász Boglárka