Rengetegen jöttek ma el a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba azért, hogy segítsenek.

Héjjáné Borbás Anikó, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezet hódmezővásárhelyi területvezetője elmondta, a mai nap folyamán egy tolerancia jegyében zajló véradást terveztek. A sajnálatos csütörtöki baleset után azonban sokan jelezték, hogy segíteni szeretnének a vásárhelyi fiatalnak. Erre ma délig lehetőség is volt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ második emeletén, de számítottak arra, hogy a tervezett időpont ki fog tolódni.

Mint megtudtuk, még most, fél egykor is vannak véradók, jelenleg is sorban állnak az emberek.

Ahogy azt megírtuk, Fábián Imrének 0 Rh pozitív a vércsoportja, de a beérkező véreket az irányított véradásnak hála, más kórházakkal ki tudják cserélni a szükségesre. Megtudtuk, hogy Kecskemét mellett több település is jelezte a segítési szándékát.

Héjjáné Borbás Anikó elmondta, vidékről is érkeznek véradók, lesznek, akiket busszal hoznak majd el. Az esemény kezdete után nem sokkal már körülbelül 50 fő jelent meg, hogy segítsen. Fél 11 körül a második emelettől a földszintig kígyózott a sor.

Héjjáné Borbás Anikó hozzátette, erős a segíteni akarás, példaértékű összefogás zajlik. A fiatalnak mielőbbi gyógyulást, a családnak pedig kitartást kívánt.

Szabó Attila, aki rendszeres véradó kihangsúlyozta, a véradást nagyon fontosnak tartja. A mostani eset viszont azért kiemelten jelentős, mert labdarúgóként személyesen is ismeri a balesetet szenvedett fiatalt. Bár a vércsoportjuk nem azonos, az irányított véradásnak hála, ő is tehet valamit.

 

Vérre van szüksége a balesetet szenvedett vásárhelyi fiatalembernek