Vásárhelyen csak pár csepp eső esett, a szentesi úton viszont rengeteg a kidőlt fa.

A facebookon talált fotó szerint Csongrádon ekkora jég is esett

Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók a megyében, jelentette a katasztrófavédelem sajtóügyelete szerdán este. A legkritikusabb helyzet a 45-ös úton Szentes és Hódmezővásárhely között alakult ki. Több helyen itt megbénult a forgalom a kidőlt fák miatt, villanyvezetékek is sérültek pár helyen.

A tűzoltóság a legtöbb bejelentést Kistelek, Ópusztaszer, Csengele, Szentes, Mártély és Mindszent térségből kapta az este folyamán.

Vásárhelyen 23 óráig a villámláson és pár szem esőcseppen kívül nem volt jele az egész országot érintő viharnak. A kissé megerősödő szél mellett csak a távoli dörgés hangja hallatszott.

Friss:

A viharos szél este érte el Csongrád megyét és a Kistelek-Csongrád-Szentes vonalban volt a legintenzívebb, de gyorsan csitult – tájékoztatta Bozóki László, az Országos Meteorológiai Szolgálat Szegedi Magaslégköri Obszervatóriumának munkatársa az MTI-t. Elmondta: a térségben óránként 65-75 kilométeres szél fújt a vihar idején, amely átlagosan 15-20 milliméter csapadékot hozott. A vihar már elhagyta a térséget.