Az egykori szabadalmi hivatal kitüntetése a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység valamint a kiemelkedő színvonalas és hatékony iparjogvédelmi munkásság egyik legrangosabb honi elismerése.

Mészáros Antal, a hódmezővásárhelyi Csomiép Betonmelior Kft. ügyvezető igazgatója a Jedlik Ányos-díj egyik idei kitüntetettje.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának plakettje a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság egyik legrangosabb magyarországi elismerése.

1996-os alapítása óta több mint százan vehették át; hozzájuk csatlakozott most az Innovációs Nagydíjas vásárhelyi cég vezetője.

Mészáros Antal a BMC Magyar Zenei Információs Központ és Könyvtár budapesti épületében vehette át az elismerést március 13-án, Farkas József gépész- és Glódi István villamosmérnökkel, valamint Ilku Lívia gyógyszerész és jogi doktorral, továbbá Takáts Zoltán kutatóvegyésszel egyetemben.

A 2017-es Jedlik-díj adományozói és kitüntetettjei, köztük Mészáros Antal (j3), a vásárhelyi Csomiép Betonmelior Kft. ügyvezető igazgatója. (Forrás: MTI/Bruzák Noémi )