Ezt Kovács Gábor mondta a településen, ahol átadták az újonnan épült Kakasszéki Vendégházat.

A Kakasszékről elszármazott, majd a közelmúltban oda visszatelepült Kovács Gábor bankár, az ország 100 leggazdagabb üzletemberének egyike, a Kogart tulajdonosa, a település szellemi és gazdasági mecénása 10 éves tervének újabb állomásához érkezett kedden, amikor megnyitotta a Kakasszéki Vendégházat.

A minden igényt kielégítő vállalkozás négy szobával – ezek az üzletember hölgy hozzátartozóiról vannak elnevezve – 12 ággyal, kis kilátóval, szaunával, rendezvénytérrel várja ezentúl a vendégeket, turistákat, de elsősorban a pár méterre található szanatórium azon betegeit, akik nem mennének haza a kezelések szüneteiben, vagy inkább itt töltenék az éjszakákat.

Kovács Gábor 18 éves koráig élt a településen. Az akkori időkre nosztalgiával gondolt vissza megnyitójában. Akkor még büszkék, gondosak voltak az itteniek, ám az elmúlt 25-30 évben itt megállt az idő. A fürdő, a tó és a környék korábban híressé tette Kakasszéket. Kovács Gábor kijelentette, célja az, hogy a település visszakerüljön a térképre.

Ehhez magának 10 évet adott. 6 évvel ezelőtt visszavásárolta az egykori tanyájukat, melyet nagyapja épített a 30-as években. Itt sokáig bolt és kocsma működött. Ennek felújítása után építette fel a közösségi házat mely az itt élők mindennapjait teszi egyszerűbbé, komfortosabbá. Közben felvásárolta a környék telkeit, leromlott, omladozó házait, 2015 őszén pedig biogazdálkodásba kezdett. A vendégház elindításával immáron 6 embert foglalkoztat, ez azonban még korántsem a végleges szám. Gazdaságában élőerős, nem elsősorban a hagyományos búza-kukorica termesztésben gondolkodik.

Kovács Gábor elmondta, 10 év múlva, amikor 70 éves lesz, Kakasszék visszanyeri azt a régi rangját, tisztaságát, ismertségét amivel 60 évvel ezelőtt, vagy még korábban rendelkezett. Hozzátette, helyi összefogással létre fognak hozni egy Kakasszék brandet és sok minőségi termékkel, szolgáltatással lépnek a piacra. Az üzletember a jelenlévők részvételét és segítségét kérte tervei megvalósításához.

Az ünnepségre meghívást kaptak a környező települések vezetői is, így jelen volt dr. Kószó Péter Vásárhely alpolgármestere és Lengyel György Kardoskút polgármester, ugyanis Kovács Gábor hangsúlyozta, Kakasszék fejlődésében Hódmezővásárhely, Orosháza, Székkutas és Kardoskút közreműködésére is szükség lesz.