A februári polgármester-választáson induló független jelölt korábban úgy nyilatkozott: politikai okok miatt szűnt meg a munkaviszonya a LEGRAND Magyarország Zrt-nél. A cég közleményben cáfolja Márki-Zay állítását.

„Döntéseinkben soha nem játszott szerepet és a jövőben sem fog a munkavállalóink politikai, vallási, nemzetiségi vagy nemi identitás szerinti hovatartozása” – áll a LEGRAND Magyarország Zrt. közleményében, amit a promenad.hu közöl.

Márki-Zay Péter 2016. áprilisától – 2017. decemberéig dolgozott a cégnél marketing és belföldi logisztikai vezetői munkakörben. A jelenleg független színekben indult polgármester-jelölt munkaviszonyának megszüntetésére vonatkozó döntés igazolhatóan 2017. októberében született meg. „Ebben az időszakban Hódmezővásárhely polgármesteri tisztségét még Almási István Úr töltötte be”- áll a kommünikében, utalva arra, hogy a néhai polgármester 2017. november végén hunyt el.

„A LEGRAND Magyarország Zrt. minden döntését kifejezetten üzleti és szakmai szempontok alapul vételével hozza meg. Cégünk egy munkaviszony létesítésekor, annak egész tartama alatt és megszüntetésekor – ahogy az történt Dr. Márki-Zay Péter esetében is – a gazdasági racionalitást, a szakmai tudást, az emberi hozzáállást és a teljesítményt értékeli.”

Mint azt a Vásárhely24 megírta, Márki-Zay Péter lesz az ellenzéki pártok közös jelöltje. A hét gyerekes apa függetlenként indul a február 25-i választáson.

A cég közleményéről szeretnénk megkérdezni az érintettet, Marki-Zay Pétert is. Nyilatkozatát közöljük.