Száz kilogramm tápadományt kaptak helyi állatvédők az egyik hódtói élelmiszerüzlet vásárlóitól.

Újabb állateledel-gyűjtést tartott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a helyi Interspar áruházban. Portálunkhoz eljuttatott beszámolójuk szerint nagy sikert hozott a pénteki akció: jótékony állatbarátoknak hála alig pár óra alatt összesen mintegy száz kilogramm kutya-macska táppal sikerült megtölteniük a bevásárlókocsijaikat.

A szervezet tájékoztatása szerint az adománygyűjtést most is ingyenes tanácsadás kísérte. Mint írták ezúttal a macskákkal kapcsolatban futott be hozzájuk a legtöbb kérdés. Volt például aki arra volt kíváncsi, hány hónapos kortól lehet ivartalanítani cicusokat.

A vélemények megoszlanak, az Egyesült Államokban már 3-4 hónapos korban ivartalanítják a macskákat, míg Európában megvárják a 7-8 hónapos kort -olvasható a válasz az állatvédők beszámolójában.

A közlemény szerint akadt, aki mint leendő örökbefogadó érdeklődött a cicák iránt. Az egyesület ideiglenes befogadói jelenleg 26 állatról gondoskodnak, így ebben is tudtak segíteni.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a most összegyűjtött adományokat augusztus 16-án, a hontalan állatok világnapján fogja szétosztani nehéz körülmények közt élő gazdik közt.