Baranyában jártak a HVSC utánpótláscsapatai.

Pécset vendégeskedtek a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club utánpótlás-alakulatai az országos bajnokság nyolcadik fordulójában. A városi klub számára két győzelmet hozott a Baranya megyei kirándulás. Az ifik 11-8-ra, a serdülők 4-3-ra nyertek. A gyerekcsapat sajnos pont nélkül utazott haza. A házigazdák 14-3-as győzelmet arattak.

A meccsnap két legeredményesebb játékosa Benkő Martin és Oláh Kende Máté volt: A két vásárhelyi ifista 4-4 gólt szerzett.

Edzői nyilatkozatok

Szabó Tamás (serdülőcsapat): „A múlt heti Miskolc ellen elszenvedett idei első vereségünk után a csapat egész héten nagyon elszántan dolgozott, hogy kijavítsuk ezt a kis megingást. Bár az első gólt a hazaiak szerezték, a mieink gyorsan észbe kaptak és Tóth Márk (2) illetve Kürtösi Viktor révén még az első negyedben megfordítottuk az eredményt (1-3). A második negyedben a pécsi csapat két védelmi megingásunkat kihasználta és egyenlített, így döntetlennel fordultunk a 2. félidőre (3-3). A második félidő igazi brusztos kemény és fárasztó játékot hozott, mindkét csapat a védekezésre fókuszált első sorban, de hála istennek a 3. negyed egyetlen gólját a HVSC szerezte Tóth Márk révén átlövésből. Az utolsó negyedben csapatunk foggal körömmel őrizte a nagy nehezen megszerzett egygólos előnyét, ami végül kitartott a végéig. Csapatunk ezzel a győzelemmel továbbra is az élmezőnyben tartózkodik 6 győzelemmel és 1 vereséggel.”

Szabó Tamás (ificsapat): „Az ifi csapatunkra talán még nehezebb feladat várt az idáig veretlen házigazdák ellen. A serdülőkhöz hasonlóan az ifisták is nagyon elszántan készültek erre a mérkőzésre. Mandulaműtétje után újra számíthattunk Benkő Martin játékára. A mérkőzés elején sikerült meglepni a házigazdát és remek védekezésünknek és kapusteljesítményünknek, és ötletes támadójátékunknak köszönhetően sikerült folyamatosan ellépnünk ellenfelünktől. Ebbe az időszakban hozta magát Papp Kolos lefordulásból, Benkő martin és Oláh Kende centerből illetve emberelőnyből lőtte a gólokat, Halász Viktor pedig távolról lőtt hatalmas gólt. A félidőben 2-7 állt az eredményjelzőn. A 2. félidőben ugyan mi szereztük az első gólt, de a hazaiak 2-8 után hatalmas hajrába kezdtek és a 4. negyed elejét ránk ijesztettek és feljöttek 6-8-ra. De a csapat szíve a helyén volt és sikerült megújulni, Oláh Kende előnyből, majd Barna Dániel szabaddobásból volt eredményes, amivel sikerült lezárni a mérkőzést. A végén Benkő Martin csavargólja még hab volt a tortán, így csapatunk nagyon fegyelmezett játékkal, végig betartva a megbeszélteket legyőzte a valamivel esélyesebb Pécset”.

Kis László Márk (gyerekcsapat): „Először is szeretnék gratulálni a Pécs csapatának a mérkőzés megnyeréséhez! Sajnos nem tartottuk be a taktikai utasításokat a mérkőzés elején, és így elhúzott az ellenfél. Kihasználták a hibáink és könnyű gólokat ajándékoztunk nekik. Viszont az eredmény ellenére is szeretném kiemelni a kapus teljesítményt: ha nem véd ilyen hatékonysággal a kapusom sokkal nagyobb arányú vereséget is szenvedhetünk volna. Összeségében büszke vagyok a csapatomra, mert egy pillanatig sem adták fel a mérkőzést az erdeménytől függetlenül és az utolsó másodpercig küzdöttek a srácok.”