Olvasónk beletrafált levelével, az általa kifogásolt szakasz hamarosan megújul.

Olvasónk nemrég a 47-es melletti bicikliúton bringázott befelé a városba Öreg-Kishomok irányából – éjszaka – amikor a kivilágítatlan, sötét és hepehupás, tördezett úton elesett és kezét törte. Azt írja, kérdezi, miután több hétre kiesett a munkából, hogy másokkal ez ne essen meg, nem csinálna-e valamit az önkormányzat, hogy simább, jobb és világosabb legyen a sokak által használt bicikliút.

Olvasónk kérdését tolmácsoltuk az alpolgármester felé, aki elmondta, pont egy hét múlva terveznek sajtótájékoztatót, éppen ezen a helyszínen, ahol arról fognak beszámolni, még az idén megújul a 47-es melletti, Öreg-Kishomok felé tartó bicikliút, egészen az aluljáróig.

A bicikliút melletti világítás már más kérdés, mondta Hegedűs Zoltán. Korábban itt napelemes oszlopokat használtak, de ezeket megrongálták, ellopták. A Kutasi úti kerékpárútra kísérleti jelleggel felfestett fluoreszkáló fénycsíkok pedig itt nem lennének hatékonyak, mivel az út jó része fával borított, és napközben nem jutna elég fény a felületre.