A Fidesz-KDNP jelöltje Hegedűs Zoltán, aki jelenleg a város megbízott polgármestere.

Bár a vásárhelyi időközi polgármester-választás kampánya január 6-án indul, a helyi ellenzék még senkit nem nevezett meg jelöltjeként. A Vásárhely24 információi szerint egy potenciális jelölt dr. Márki-Zay Péter közgazdász lehet. A hétgyermekes édesapa nem kívánta értesülésünket sem megerősíteni, sem cáfolni.

„Valóban érkezett hozzám ilyen megkeresés” – mondta Márki-Zay, aki indulását komoly feltételekhez kötötte. „Pillanatnyilag nem adottak az indulás feltételei, és január elejéig ebben változás sem várható, ezért fölösleges lenne bármit is mondanom” – tette hozzá.

A Vásárhely24 más forrásból úgy értesült, hogy a helyi MSZP és Jobbik alapszervezet is szívesen látná Márki-Zay-t közös polgármester-jelöltként. Ezt azonban mindkét párt országos vezetésének támogatnia kell.

Kis Andrea, a hódmezővásárhelyi MSZP elnöke csupán annyit közölt: a törvényes határidőn belül meg fogják nevezni a jelöltjüket. Arra a kérdésünkre, hogy a februári polgármester-választáson Márki-Zay Pétert támogatják-e, egyelőre nem kívánt válaszolni.

A Fidesz-KDNP jelöltje Hegedűs Zoltán, aki jelenleg a város megbízott polgármestere, korábbi alpolgármester.

Az új polgármestert másfél évre választják meg, 2019 őszén országszerte helyhatósági választások lesznek.