Tizenkétszer három, Vásárhely és környékére meghatározott témával készülnek a 2018-as választásokra.

A választókörzetet két részre, Vásárhely és Makó környékére osztja a kampányban a Jobbik mondta Zeilter Ádám kampányfőnök kedden Hódmezővásárhelyen. A két város vonzáskörzetének témáit 12 főbb fejezetre, azon belül 3-3 programpontra osztották, melyek között azért lesznek területi átfedések.

Kiss Attila, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje az első hármas kapcsán először az állatvédelem fontosságáról beszélt. Kijelentette, a büntetési tételek emelésében, szigorításában látják az állatkínzások visszaszorítását. A sintértelepek helyett – Vásárhelyen is – állatmenhelyeket állítanának fel, melyeket a – Vásárhelyen példaértékűen működő – civil szervezetek gondozásába adnák, megfelelő önkormányzati, állami támogatással.

Célul tűztek ki környezetvédelmi kérdéseket is, így az illegális szemétlerakás felderítését és szankcionálását. Harmadikként a képviselőjelölt a megújuló, környezetbarát energiaforrások elterjesztését jelölte meg célul a térségben. A kampánysorozatot hamarosan a további 11 fejezet ismertetésével folytatják.