Mindkettőt kerestük, egyik sem nyilatkozik. Benkő Zsolt közvetít, de sok újat ő sem tudott mondani.

Pár hete számoltunk be róla, a városvezetés szeretné, ha egyesülne a két úszóegyesület, a HSÚVC és a Hód Úszó SE, állítólag a szándék megvan, kiszemelt közös elnök is, de ezen kívül semmi sem nagyon történik. Megkerestük a két egyesületet, hogy megkérdezzük, mi az álláspontjuk a fúzióról, hol tart az ügy és egyebek. Munkájukról rendre beszámolunk, remek sporteredményeiket napról-napra megküldik, mi pedig örömmel tesszük azt közkinccsé. Fenti témában azonban egyikük sem kívánt nyilatkozni.

Megkérdeztük Benkő Zsoltot, akinek személye, mint leendő elnök merült fel. A települési képviselő elmondta, előrelépés egyelőre nincs, próbál segíteni az egyesülésben. Hozzátette, Fekete Ferenc felkérésére koordinálja az eseményeket, és mivel az kölcsönös akarat megvan, csak a nehezebb technikai részt kell összehozni.

Még elmondta, a város kérése az egyesülésre helytálló, egy ekkora városban felesleges két hasonló szervezetnek működnie. Egy egyesület esetén a vízfelület használata rendeződne, jobb kihasználtsága lenne megvalósítható, emellett pedig az egyéb vendégek (pl külföldi válogatottak, csapatok, stb) fogadásának hatékonyabb lebonyolítása is megoldódna.

Hamarosan egybeolvadhat Vásárhely két úszóegyesülete!