A legutóbbi közgyűlésen Lázár János arról érdeklődött, mi az akadálya annak, hogy rekreációs, vagy turisztikai célra használják a Kása-erdőt. Mint kiderült, gyakorlatilag semmi.

A Liget sortól és a Nyugdíjas Lakópark sarkától egészen a Bordás utcáig csaknem egybefüggő területet alkot Vásárhely korábbi parkerdője, a Kása-erdő, melyet a város tüdejének is szokás mostanában nevezni.

A ligetes-fás élőhelyet az előző rendszerben már hasznosították, ott nyári tábort, ösvényeket alakítottak ki. Az ösvények még mindig megvannak, sőt mi több meglepően jól járhatók is. Az hogy egy város közvetlen közelében ekkora kirándulóhely lenne ritkaságszámba megy. Orosházán például nincs is ehhez hasonló, Szegeden és Makón is legfeljebb a folyópart melletti erdők. Vásárhelyen azonban az erdő a belvárosból 10 perc sétával elérhető.

Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter, a legutóbbi vásárhelyi testületin felvetette, nem lehetne-e turisztikai, rekreációs célokra hasznosítani az erdőt. A válaszból kiderült, ennek nem sok akadálya van. A fák között növő rengeteg bokrot ugyan nem lehet kivágni, mivel az erdő ökoszisztémájának része, de az elhalt fáktól, bokroktól meg lehetne tisztítani a területet. Az ösvények rendelkezésre állnak, maximum szélesíteni kellene őket, illetve pár újat nyitni a rengetegben.

Korábban arról is szó volt, akár lovas túraútvonal is lehetne az erdőben, de megfelelő keménységű döngölt ösvényeken, akár biciklis útvonalakat is ki lehetne jelölni. Mivel az erdőben sokféle növény és állat él, akár tanösvényt is ki tudnának alakítani, padokkal, táblákkal, pihenőkkel, hasonlóan a téglagyárihoz, vagy a mártélyihoz.

Az erdő most is sétára csábít jó időben, páran fel is keresik, sőt kutyát is sétáltatnak, ám azt érdemes figyelembe venni, hogy sok a kullancs. Zárt ruháról vagy riasztóról tehát gondoskodni kell. A vegyszeres irtás nem jöhet szóba, de biológiai védekezés talán lehetséges ellenük. A közgyűlésen erről is szó esett.