A III. Kézműves Sörfeszt koncertjei, gasztrokínálata is nagyobbak lesznek a tavalyinál. Az idei rendezvény pedig egyesül a Hó(l)dfényfeszttel is.

A szervezők – mint egy kifogyó sörcsap – lassan csepegtetik az információkat az idei, vásárhelyi Sörfeszt 3.0 – Kézműves Sörök Fesztiválja rendezvénysorozatáról, melyet ezúttal június 22-23-24-25-én rendeznek meg a Kossuth téren és a Rapcsák utcán.

Ami már biztos, hogy érkezik közel 30 sörfőzde 200 féle remekműve, a hagyományos lager-ektől a gyümölcsös csodákon át az ütős, sűrű, kávéfekete stout-okig. A sörös standokon csakis a hazai kézműves söripar remekművei jelennek meg, kiegészülve angol, ír, cseh, belga és az idén először amerikai és japán csodákkal.

Mivel a szervezők szerint a legjobb kézműves sörökhöz csakis a legjobb utcai szakácsok remekművei klappolnak,  körbeudvarolták a Gerilla Gourmet legvagányabb food truck-jait és Vásárhelyre csábították őket –  jönnek a füstös BBQ csodák, a szaftos pulled pork szendvicsek és az 5 emelet magas hamburgerek.

Idén a Sörfeszt egyesülve a Múzeumok Éjszakájával és a Holdfény Fesztivál hangulatával, minden eddiginél nagyobb showt ígér. Lesz akrobatikus tűzugrás Szent Iván Éjszakáján, extravagáns élő koncertek, rockabilly, garage és swing minden mennyiségben – de a fellépőkről még nem árultak el részleteket.