A vásárhelyi városháza dísztermében rendezik meg a Megyei Jogú Városok Szövetségének idei első közgyűlését.

Nálunk, Hódmezővásárhelyen, a Polgármesteri Hivatal dísztermében rendezik meg a Megyei Jogú Városok Szövetségének idei első közgyűlését.

A május 14-én kezdődő, kétnapos találkozón előadásokat, konferenciákat, szakmai megbeszéléseket tartanak majd a szervezet képviselői, meghívott vendégei.

A hivatalos program szerint a konzultációkon egyebek mellett szó lesz az egészségügyi alapellátás strukturális fejlesztéséről, az iskolarendszer hatékonyságának növeléséről és a szakképzés jövőjéről, a nemzeti közműszolgáltatók működéséről, valamint az önkormányzatok szerepéről, a vidéki nagyvárosok helyzetéről is.

A tanácskozáson több magasrangú politikus, szakpolitikus és városvezető is részt vesz, mások mellett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a város országgyűlési képviselője, Pintér Sándor belügyminiszter, Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért, Czunyiné Bertalan Judit, az Emmi köznevelésért, és Hoppál Péter a tárca kultúráért felelős államtitkára, valamint Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaügyi államtitkára is.