Újabb siker előtt áll a Máriás Ferenc életéről készült vásárhelyi dokumentumfilm. Bekerült a Filmhét programjába.

Máriás Ferenc már gyerekként, 12 évesen biciklivel járt Mindszentről Budapestre kubikos munkát végezni. A hadifogságból regénybeillő módon szökött meg, miközben a háborúban töltött évek alatt egyetlen embert sem ölt meg. Hazatérve erdészként a természetben élt, bikáit és lovait a Tiszában úszni tanította. Lovai, melyeket tenyésztett számos országos versenyt nyertek.A filmben saját szavaival meséli el az életét, melyet a film sajátos képi dramaturgiával, archív felvételekkel kísér végig, mely közel száz évet ölel fel az alföldi élet hely és kortörténetéből, egy tiszta, őszinte, példamutató ember életútján keresztül.

A Göcseji Filmszemle fődíjas alkotását most a Magyar Filmhét programjába is beválogatták, és az angol felirat révén most a nemzetközi sajtó és közönség érdeklődésére is számíthat Varga Árpád Zsolt filmje. A filmet szerdán 10, és pénteken 22 órai kezdettel vetítik a MOM Parkban, Budapesten.

Az egy hétig tartó eseményen nagyjátékfilmek, tévéfilmek, dokumentumfilmek, kisjátékfilmek, animációk és ismeretterjesztő filmek egyaránt vetítésre kerülnek. A Magyar Filmdíjak gálaestjét februárban tartják, addig titkos szavazással döntenek a legjobb alkotásokról.