Kiállítást rendeznek a városi fotószimpózium tavalyi képeiből.

Patina címmel fotókiállítást rendeznek a tavaly őszi XIV. Vásárhelyi Fotószimpózium képeiből a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában. A tárlat címét a közel másfél évtizedes múltra visszatekintő művésztalálkozó tavalyi témája, vezérmotívuma adja: az alkotótábor fotóművészei „a város patináját”, épített, szellemi, tárgyi, természeti és emberi értékeit igyekeztek megörökíteni a fényképeiken.

Forrás: Alföldi Galéria

A fotókon Hódmezővásárhely városának az itt lakók által is alig ismert patinás kincsei jelennek meg, mint például a Bethlen Gábor Református Gimnázium fizika szertárának évszázados eszközei, a Református Ótemplom szószékkoronája különleges látószögből vagy a legendás előd, Plohn József fényképész egykori masinája. A művészek „messziről jött emberként” olyan részleteket fedeztetnek fel a város épületein, temetőinek sírkövein, amelyek mellett a „mindennapok rohanásában” elmenvén fel sem tűnik, hogy micsoda érték és szépség lakozik Vásárhelyen. Szintén örök témát jelent a fotográfusoknak a mártélyi Tisza holtág, mely kiváló példája a természeti és az emberi környezet, az ember alkotta tárgyak harmonikus együttesének – olvasható a május 20-tól látható tárlat meghívójában.

Forrás: Alföldi Galéria

A negyvenkét képet felvonultató iállításon Bécsi Imre, Dobóczky Zsolt, Dozvald János, Dömötör Mihály, Gál András, Gáti György, Hupján Attila, Izápi Laura, Soltész Boglárka, Török János, Vajda János, Varga Tamás és Zsila Sándor munkái lesznek láthatók.

A szombati megnyitóról részeletesebben az alábbi hirdetményen olvashatnak.

Forrás: Alföldi Galéria