Bloggerina, mediátor, anyuka és feleség, de leginkább nagyszerű, nagybetűs NŐ a vásárhelyi Laskai Nelli, akinek most két könyve is megjelent.

Kicsit szakmabeli (újságíró), trendi mégis konzervatív, öntudatos mégis szerény, karriertudatos mégis családanya. Ő Laskai Nelli, Vásárhely és a női lélek nagy ismerője, akinek nemrégiben két könyve is megjelent. Vele beszélgettünk.

Vásárhely24: – Aki nem ismerne, azoknak kérjük mutatkozz be!

Laskai Nelli:Amikor magamat kell bemutatni, akkor felvillan a kérdés, hogy mennyi időm van rá, mert ahhoz mérem a válasz hosszát. Röviden: bloggerina, mediátor, nő, anyuka, feleség, gyerek. Bővebben: Szakmámat tekintve párkapcsolati tanácsadó, mediátor vagyok és évek óta kommunikációs területen mozgok. Online formában a két webmagazinom szerzőjeként vagyok jelen: az egyik a minelli.hu (még Hódmamiként indult), a másik pedig a boldognaklenni.hu oldalon található. Mindemellett a Berkeley Egyetem Boldogság tudománya online kurzusán tanulok, hogy mélyebben és szélesebb körben átlássam a boldogság és az emberi viselkedés, szokások közötti összefüggéseket. Nemrég jelent meg két könyvem a témában.
Ha nem írok éppen, akkor az Érték Nőknek Egyesület elnökeként tevékenykedem: rendezvényeket szervezek, tanácsadást végzek, illetve adományokat gyűjtök a rászorultak számára. Magánéletemet tekintve pedig elmondhatom, hogy két gyermek boldog anyukájaként élek, immár 13 éve házasságban.

Vásárhely24: – Mikor és hogyan kezdtél el írni, publikálni?

Laskai Nelli: Nővéremnek köszönhetően az írás varázsát elég korán, még nagycsoportos koromban megismertem. Céltudatos gyerekként már akkor pedagógus akart lenni, így rajtam kísérletezett, hogy mennyire való neki ez a pálya. Az otthoni „iskolában” a mackók és nyulak között ott ültem én is, és engedelmesen formáltam a betűket a papírra. Így aztán nagycsoportban már írtam-olvastam.
Talán 7 éves lehettem, amikor először néztem vágyakozva az égig érő könyvespolcunkon lévő könyvek feliratára, és próbáltam elképzelni, hogy milyen lenne, ha az én nevem állna a könyvek gerincén.
Felnőttként igazán 2009-ben kezdtem el írni, akkor indult a bloggerina pályafutásom. Úgy tapasztaltam, hogy az írás terápia: annak is hasznára válik, aki ír, és az is gyógyul, aki olvassa. Nagyon szeretek írni, és amikor növekedni kezdett az olvasótáborom, akkor megéreztem az írás felelősségét is, most már egészen más megvilágításban közlöm a gondolataimat, tapasztalataimat, mint a kezdetekkor.

Vásárhely24: – Bemutatnád két, most megjelent könyvedet egy kis kedvcsinálónak?

Laskai Nelli:A boldognaklenni.hu oldalon mindkét könyvből találunk részleteket, de szívesen beszélek róluk. A Két férfi között című könyv született meg először. Az egyesületi munkám, illetve a webmagazin vezetése során számos boldogtalan, többre vágyó nővel találkoztam. Elmesélték életük egy részét, megosztották velem a dilemmáikat, a keserűségeiket, vágyaikat. Szeretve szerettek volna lenni (önmaguk által is), de nem mertek lépni a saját boldogságuk érdekében. Magányukban, elkeseredésükben előfordult, hogy belecsúsztak egy-egy szerelmi háromszög (valamelyik) csúcsába. Persze, ez nem jelentett igazán jó megoldást.
Az ő történeteiket gyúrtam össze, s született meg ez a naplóregény, ami Mona olyan életszakaszáról szól, amikor szeretőként tartozik a szerelméhez, és megpróbál kitörni belőle. Szerelem, szenvedély, tragédia, humor jellemzi a történetet.


Elküldtem a kéziratot egy kiadónak, majd hamarosan létrejött a szerződés. De nem csak erre a könyvre, hanem egy önsegítő könyvre is, ami segítséget nyújt azoknak az embereknek, akik szeretnének rendet tenni az életükben, de nem tudják, mit tegyenek, nem látják tisztán a céljaikat, nincs önbizalmuk, és szeretnének stabil párkapcsolatban élni. Nekik szól a Boldognak lenni című praktikus tanácsokat, módszereket tartalmazó, lelkesítő kézikönyv. A visszajelzések alapján kortól és nemtől független, könnyen olvasható forma. Vegyék kézbe, olvassák el, és nyissanak egy saját füzetet a gondolataik, céljaik feljegyzéséhez. Minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy elkezdjék felépíteni a saját életüket, saját vágyaik szerint. Mindannyian boldogságra születünk, és csak egy életünk van, csak a jelenben tudunk tenni magunkért.

Vásárhely24: – További célok, tervek?

Laskai Nelli:A jövőben szeretném minél több ember számára elérhetővé tenni a könyvemben megírt, sokak által bizonyítottan működő életvezetési módszert. Előadásokra, könyvbemutatókra hívnak és felmerült a kérdés ezzel kapcsolatos klubok megszervezésére, megtartására is.
Az sem titok, hogy a könyvek folytatásai is itt vannak már az ujjaimban, arra várva, hogy a klaviatúra által életre keljenek. A boldognaklenni.hu oldalon nyomon követhető, hogy merre járok, mikor és hol lehet velem találkozni.

Vásárhely24: – Köszönjük szépen! További sok sikert kívánunk!

Laskai Nelli könyveinek vásárhelyi bemutatóját legközelebb október 8-án a Bandula kisvendéglőben rendezik meg 19 órai kezdettel a NIVÓ Vállalkozó Nők Egyesületének szervezésében, ahová a belépés ingyenes.