A Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola hagyományos módon, idei évben is megrendezte a városi-járási alsós "KIS-PLATÁN" matematika versenyt.

A versenyre április 5-én, szerdán 14.00 órakor került sor az intézményben. Ebben az évben 54 második, harmadik és negyedik évfolyamos tanuló mérte össze a tudását.

A feladatok összeállítását Márton Albertné, a verseny szervezését Gémes Dóra tanítónő vállalta, a javításra a járás összes általános iskolájából érkeztek pedagógusok. A versenyen egy hat feladatlapból álló tesztsort kaptak a gyerekek, melyben Szép Kristóf Csaba a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola második osztályos tanulója elmondása szerint akadtak nehezebb, gondolkodtatóbb feladatok is, de végül sikerült azokkal is megbirkóznia. Farkas Alma, a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola negyedik osztályos tanulója élvezte a felkészülés pillanatait is, hiszen szakkörön játékos formában oldottak meg érdekes feladványokat.

A gyerekek az eredményhirdetésre várva felszabadultan és örömmel fogyasztották a vendégváró falatkákat és jókedvűen játszottak az udvaron, illetve a szervező iskola társasjátékaival.

A megyei fordulóba továbbjutó másodikosok Makón, a harmadikosok Szentesen, a negyedik évfolyamosok a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában mérhetik össze tudásukat hamarosan.

A verseny eredményeit a cikk alján találja, mellékelve: