Őrizetbe vette a rendőrség azt a 22 éves szerb férfit, aki autójában 6 illegális bevándorlót szállított, amikor balesetezett az M5-ös autópályán.

A 22 éves szerb állampolgárságú férfi január 29-én 2 óra 30 perc körüli időben vett fel autójába 6 illegális bevándorlót, akik egy embercsempész segítségével illegálisan lépték át Magyarország államhatárát. R. R. feladata az volt, hogy a 4 algériai, 1 szomáliai és 1 iraki állampolgárt eljuttassa Bécsbe.

A Budapest felé tartó kocsit a rendőrök az M5-ös autópályán, Szeged közelében akarták megállítani. A gyanúsított a megkülönböztető fény- és hangjelzést észlelte, de nem állt meg, hanem az előtte haladó járműnek ütközött. Mindkét balesetben érintett autó az árokba csúszott. Az ütközés következtében 8 ember – köztük az embercsempész – megsérült. A gyanúsított megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök elfogták.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a kórházban a 22 éves szerb férfit. R. R.-t a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tett az ügyészségen előzetes letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsítottat a kórházban rendőrök őrzik.