A Hódmezővásárhelyi Futball Club 12 óvodába visz egy-egy plüssjátékkal teli zsákot.

Kedd délelőtt az egyesület képviselői a Nádor utcai óvodában tettek látogatást, ahol mosolyt csaltak minden apróság arcára. Az esemény apropója, hogy azok az óvodák, amelyek részt vesznek az ovifociban, ajándékot kapnak a Futball Clubtól. A plüssökkel teli zsákokat előreláthatóan még januárban elviszik az összes helyre. Bár a játékokat elsősorban a kis focisták kapják, nemcsak ők játszhatnak velük, az intézménybe járó minden apróság birtokba veheti őket.

„Hagyományteremtő jelleggel, a Hódmezővásárhelyi Futball Club december 16-án megrendezte az évzáró futball fesztiválját, aminek keretében szerveztünk egy gyűjtést.” – mondta el Horváth Zoltán, a Futball Club elnöke. Hozzátette, a cél az volt, hogy megajándékozhassák azokat a gyerekeket, akik részt vesznek az ovifoci programban. A kezdeményezés sikeres, hiszen idén 12 intézménybe tudnak elmenni, ahol meglephetik a kicsiket mindenféle plüssel.

„Megható volt az, hogy számtalan kisgyerek nagy örömmel vette a kézbe ezt a kis játékot, plüssállatot.” Természetesen nem az ajándék értéke, hanem a gesztus a fontos. „Megpróbáljuk azt a társadalmi felelősségvállalást megerősíteni, amit azt gondolom, hogy a sportegyesületeknek tükrözniük kell. Úgy hiszem, hogy a város legnagyobb sportegyesületének kötelessége az, hogy foglalkozzon az óvodásokkal, iskolásokkal, éppen ezért működtetjük az ovifoci programot is. Az edzőink heti rendszerességgel járnak ki 12 óvodába.” Horváth Zoltán kiemelte, ebben a tanévben 600 gyereket tudtak regisztrálni. Elmondta, bízik benne, hogy a mostani akció is rámutat arra, hogy az ovifoci jó dolog.

Czibere Adrián, a Bozsik Intézményi Program körzetszervezője elmondta, a plüssállatok a Dobj egy macit kezdeményezésnek köszönhetően gyűltek össze. A szülőktől és a gyermekektől azt kérték, hogy aki teheti, hozzon magával egy plüssállatot az évzáró gálára és gyűjtsenek azoknak az óvodáknak, amelyek részt vesznek a Bozsik Intézményi Programban. „12 hódmezővásárhelyi óvoda vesz részt a heti foglalkozásokon és őket szerettük volna megajándékozni ilyen kis jutalommal.” Hozzátette, minden óvodába 1-1 zsák ajándékot tudnak elvinni, amivel természetesen azok a kicsik is játszhatnak, akik bár nem fociznak, de tagjai az intézménynek.

„Évek óta részt veszünk a Bozsik-programban, általában 25-30 gyerekkel. Az idei évben 23 gyerek jár a foglalkozásokra. Ez nagyon jó nekünk, hiszen a pedagógiai programunkban az egyik fő elem a testedzés, a mozgás és az egészséges életmód.” – mondta el Molnárné Dobsa Magdolna, óvodavezető helyettes.

„Nagyon nagy köszönettel tartozunk a Futball Clubnak, hogy ezt a lehetőséget megkaptuk és megajándékozták a gyerekeinket.” – tette hozzá.