A Marvel legifjabb üdvöskéje mindenkit behálózott vasárnap délután.

Kellemes meglepetés érte a vásárhelyi Mozaik Moziba látogatókat vasárnap délután. A legújabb szuperhős, Pókember fogadta őket. Jegyet kezelt, filmet nézett, de természetesen fotózkodni is lehetett vele.

Peter Parkert, azaz Pókembert a Marvel univerzum atyja, Stan Lee alkotta meg Steve Ditko-val egyetemben 1962-ben. A képregény és rajzfilm sikerek után több mozis próbálkozás kísérte a fiatal szuperhős kalandjait, de mostanáig elég vegyes fogadtatással, bár többnyire mindig sikerrel.

Hosszas huzavona után nemrég (pár éve) a Marvel és Sony megegyezett a filmes jogokról és utóbbi stúdió beengedte Pókembert a Marvel Univerzum nagyjai közé, ahol Vasember, Thor, Hulk, Amerika kapitány és társaik ülnek. Az új világ új főszereplőt is kívánt, Tim Holland jó választásnak bizonyult. A fiatal, szárnyait próbálgató szuperhős az Amerika kapitány – Polgárháborúban tűnik fel először, a kapitány és csapata ellenében, Vasember oldalán.

Idén nyáron Hazatérés címmel saját filmet is kapott az új Pókember, mely Amerikában, világszerte és hazánkban is nagy siker.

A Pókember: Hazatérést még három napig – szerdáig – vetíti a Mozaik Mozi, minden nap 16 órai kezdettel.