A tárgyat délelőtt találták Vásárhelyen a Villeroy területén. Délutánra kiderült, második világháborús szerkezetről van szó.

A gyanús tárgyat a rendőrök körbekerítették, várják a tűzszerészek kiérkezését. Úgy tudjuk, egy második világháborús lőszerről, vagy robbanószerről van szó, melyet a gyár logisztikai negyedében találtak – tudtuk meg nem sokkal déli 12 óra után.

A Villeroy & Boch menedzsmentje a Vásárhely24 érdeklődésére késő délután elmondta, a logisztikai központ felújítása során egy már lebetonozott területet bontottak fel, amikor az alól, a földből előkerült egy réginek látszó csődarab. Mivel akár veszélyes is lehet, azonnal értesítették a rendőrséget, akik körbekerítették és egy darabi őrizték is a tárgyat. A későbbiekben erre már nem volt szükség mert kiderült, valószínűleg egy régi, világháborús aknavető kilövőszerkezetének darabja lehet a tárgy. A Villeroy azonban úgy döntött, továbbra is őrzi a területet, hogy dolgozóik ne menjenek a közelébe, azonban szerencsére úgy tűnik nem hordoz veszélyt a tárgy.

A rendőrség szakértők bevonásával megállapította, hogy ún. B kategóriás szerkezetről van szó, amelyet néhány napon belül elszállítanak majd. A cég munkatársai, illetve a munkálatokat végzők mindvégig biztonságban voltak.