Hozza formába magát, hogy egészséges és örömteli élete legyen!

Tavasszal a szervezetünk felébred téli pihenéséből. Ebben az évszakban gyakran érezzük magunkat fáradtnak, levertnek, mindennél jobban vágyunk a napfény melengető sugaraira, hosszas sétákra a napsütésben, feltöltődésre az egészséges életmód jegyében.

Naptól is óvni

Bármennyire is csábító a napozás ilyenkor, a káros sugárzással ebben az időszakban is érdemes számolni és napvédő krémet használni. Mindemellett előnyös, ha a déli órákban kerüljük a napozást, vagy ha mégis, használjunk széles karimájú szalmakalapot. A bőr nem felejt, és a káros napsugarak képesek évek múltán is elváltozást okozni, ne vigyük vásárra a bőrünket!

Zöldség és gyümölcs

Az egészséges életmód egyik alappillére, a megfelelő táplálkozás. Fogyasszunk olyan ételeket, melyek nem terhelik meg a szervezetünket, könnyen emészthetőek és tápanyagban, vitaminban gazdagok. Legyen az étrend választékos, és kerüljük a félkész ételek, cukros üdítők fogyasztását.

 

Frissítő turmix recept:

1 kis doboz joghurt,

1 evőkanál méz

2 db grapefruit

1 db alma

1 kis adag zúzott jég

 

Mozgásra fel!

A testmozgás rendkívül fontos eleme az életünknek. Ma már számos sportág és mozgásforma közül választhatunk, pl.: zumba, aerobick, testépítés, úszás, görkori, futás, így mindenki könnyen megtalálja a számára legjobb testmozgást. Érdemes társat is keresni az edzésekhez, hogy ne legyen olyan nagy a halogatás kísértése.

Pozitív életszemlélet

Ha már megterveztük a testünk felrázását, a lelkünket se hanyagoljuk el! Legyen elég én-időnk, és próbáljuk meg az élet nehéz feladatai mellett keresni és meglátni a velünk történő események pozitív részleteit.