Negyedik helyen zártak a huszonöt csapatos mezőnyben.

Tizenhárom ifjú úszóval a Hódmezővásárhelyi Senior ÚVC csapata is vízbe szállt a közelgő rövidpályás Európa-bajnokság múlt hétvégi olaszországi kvalifikációs versenyén. A kétnapos nemzetközi tornán – a számos fiatal tehetség mellett – egy sor helyi nagyágyú is képviseltette magát. Ott volt a mezőnyben a háromszoros EB-bajnok Marco Orsi, vagy épp 2012-es isztambuli vb aranyérmese, Fabio Scozzoli is.

A nagy nevek közül többen meg is úszták a kontinensviadalon való részvételhez szükséges szintidejüket.

Természetesen a vásárhelyi alakulatnak sincs miért szégyenkeznie, sőt! Két arany- hat ezüst és nyolc bronzérmet szerzettek a viadalon, és ezzel a negyedik helyen zártak a huszonöt csapat összesített pontversenyében. Külön is figyelemre méltó, hogy minden váltóversenyen sikerült érmet szerezniük.

A klub versenyzői a jövő hét végén egy aradi tornán mérettetik meg magukat, utána pedig  irány a rövidpályás felnőtt ob.

(A HSÚVC csapatát most hétvégén Batta Orsolya, Dohányos Annamária, Hasznos Bianka, Horváth Henrik, Komjáti Nelli, Márki Zalán, Matejdesz Máté, Nagy Cristopher, Petrich Zsombor, Süli Ákos, Szabó Orsolya, Szőke Zita és Vilbergsson Viktor alkotta. Az edzőjük Sibalin Dávid volt.)