Mutatjuk, mire költhetnek újabb összegeket a TOP-os keretből a következő években.

A TOP közel 10 milliárdos Vásárhelyre eső részének újabb 2,1 milliárdos pályázatáról döntött a hatóság, így már csak 1 milliárdnyi az a keret melynek sorsa még nem dőlt el, mondta pénteken Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Most arról született döntés, 460 millió forintot költhet a város a Klauzál Gábor Általános Iskola Klauzál és Nádor utcai épülettömbjeire, valamint a Szent István utcai iskolára, ahol energetikai korszerűsítés történik. Az iskolákban megújul a fűtésrendszer, a homlokzat, a nyílászárók, az épületgépészet és sok egyéb.

600 millióból újulhat meg a Kovács-Küry Idősek Otthona. Az régi, leromlott állapotú épületben hasonló korszerűsítést végezhetnek, de az aula tetejét is lecserélik, napkollektoros melegvíz ellátással látják el az épületet, de vészhívó rendszert is kiépítenek.

E két projekt kivitelezése 2017 tavaszán már el is indulhat.

1 milliárd 90 milliót nyert a város az ipari park bővítésére és a meglévő terület fejlesztésére. A jelenlegi park gyakorlatilag megtelt, ugyanakkor annak korszerűsítése is elérkezettnek tűnik. Így világítás, valamint víz és szennyvízelvezetési fejlesztést végeznek ott.

Új területet is vásárolt a város, közel 40 hektáron a Makói és a Maroslelei út között, melyet hamarosan közművekkel, utakkal, informatikai hálózattal látnak el, mondta Hegedűs Zoltán. A tervek itt is elkészültek, engedélyeztetés után jövő nyáron indulhat itt is a munka, és 2018 elején már új cégek is beköltözhetnek.