A vádlott védője a megtalált örökösök kifizetését igazolta legutóbb. A következő tárgyalás októberben lesz.

Évek óta tart a Székkutasi Új Élet TSZ-nél történt sikkasztási ügy tárgyalása. Legutóbb a hónap elején tartottak tárgyalást a Vásárhelyi Járásbíróság.

Sz. I.  első rendű vádlott a mezőgazdasági szövetkezet igazgatósági elnöke volt. Az igazgatóság elnöke a szövetkezet számlájára érkezett, azonban a részarány-tulajdonosoknak járó összesen 103.746.000 forinttal 2007. március 30-át követően sajátjaként rendelkezett úgy, hogy azt különböző pénzügyi műveletekben használta fel. A pénz teljesen elfogyott, így 821 sértett számára különböző összegű kárt okozott.

A bíróság 2015. április 24-én Sz. I. vádlottal és 3 társával szemben a társtettességben elkövetett hűtlen kezelés bűntette vonatkozásában folyamatban volt büntetőeljárást jogerősen megszüntette.

Az ügyészi álláspont szerint a  követelés behajtása a szövetkezet felszámolásához vezetett volna, annak tagjai vagyonvesztést szenvedtek volna el, továbbá a szövetkezet elesett volna a befolyó állami támogatástól.

Új tárgyalásra július elején került sor. A sikkasztás bűntette miatt Sz.I. ellen folyamatban lévő ügyben a Járásbíróság megállapította, hogy a vádmódosítás a tárgyalás időpontjáig nem készült el, a rendbeliséget a jelenlegi adatok alapján az ügyészség megállapítani nem tudta – válaszolta a Szegedi Törvényszék a Vásárhely24 megkeresésére.

A vádlott védője benyújtotta a bíróság és az ügyész számára a 2014. június 30-át követően feltalált és kifizetett örökösök tételes listáját. Az ügyet október 9-re elnapolták.

Előző cikkünk a témában ITT.