December 10-re Szentpéteri Csilla és művészbarátai ünnepi koncertje egyedi látványvilággal készülnek a BFMK-ban.

Szentpéteri Csilla kitűnő magyar zongoraművész-zeneszerző az 1956-os forradalom- és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére egy rendkívül kreatív, formabontó ünnepi műsort állított össze lélegzetelállító látványvilággal gazdagítva, melynek minden rezdülése, pillanata zenében, filmben, dalban, táncban hűen tükrözi a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményét. A koncertet először a budapesti Várkert Bazárban, majd Washingtonban, az Andrew W. Mellon Auditoriumban mutatták be, mindkét helyszínen óriási sikerrel.

Hódmezővásárhelyen december 10-én, szombaton 18 órától a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban láthatja a nagyközönség a nagyszabású ünnepi koncertet. A színes zenei repertoárban Szentpéteri Csilla egyedülálló módon ötvözi a klasszikus műveket a XXI. század műfajaival és bemutatásra kerül kifejezetten erre az alkalomra írt grandiózus saját szerzeménye is, “Október Vihara” címmel.

A nem mindennapi látvány hangsúlyos kiegészítője a produkciónak. A különös gondossággal összeválogatott energikus, feszültségekkel és líraisággal teli hangok mellett a színpad négy különböző pontján négy nagyméretű LED-falon Fülöp Csaba által művészien megkomponált vizualizációk, valamint archív felvételek, zenére komponált lenyűgöző filmek láthatók, melyek tökéletesen követik a művek dinamikáját, drámaiságát, líraiságát, a forradalom gondolatiságát, katartikus élményt nyújtva a jelenlévő közönségnek.

Közreműködők:

Szentpéteri Csilla – zongoraművész

Feke Pál – énekes

Kormos János – akusztikus gitár

Kovács Ferenc – jazz trombita, hegedű

Szendőfi Balázs – bass

Takács Márton – percussion

Kovács Norbert – dobok

Takács Bence Ervin – előadóművész

Szentpéteri String Qartett

valamint hódmezővásárhelyi művészek, néptáncosok, ifjú kórustagok.