És nem túlzás, csodájára jár a város az új Zsuzsi fagyizónak.

A Nádor utca derekán jártunk vasárnap délután, mivel sok szépet hallottunk az itt nyílt új Zsuzsi fagyizóról. Nem csalódtunk.

Ha jól tudjuk, itt lehet kapni Vásárhelyen először kürtőskalács tölcsérben a fagyit – a hagyományos, és az édes, valamint a kehely mellett. A kalácstölcsér pont olyan mint a hagyományos kürtőskalács, csak éppen tölcsér formájú, kérhető fahéjas, diós, csokis és kókuszos is. A tölcsér aljába egy kis „aranyozott” kekszgolyót pottyantanak, hogy az olvadó édesség ne follyék ki.

A különleges tölcsér ára egyébként pont annyi mint egy gombóc fagyié, 170 forint. Egyetlen „kicsiny” hiba van vele, hogy kettőnél több gömb nem nagyon fér bele. A fagyik választéka széles és különleges, de a legfontosabb hogy nagyon finomak. Gyümölcsfagyi kedvelőként elvárás, hogy emlékeztessen az eredeti gyümölcs ízére –az itteni fagyi (pl málna és erdei gyümölcs) ennek maximálisan meg is felel, rengeteg gyümölcsdarabbal adják az édességet.

Az adagra pedig végképp nem lehet panasz, 2 gömb áráért kb 3-at kaptunk, mivel nem húzzák le a kanalat, hanem amennyi a merítőbe kerül már a tölcsérben is találja magát.

Így aztán nem csoda, hogy vasárnap ebéd után rengetegen voltak a Nádor utcán, volt aki a város másik végéből, autóval, bicajjal jött egy kis jeges élvezkedésre.