koronavírus

 • Sikerült előállítaniuk koronavírus elleni vektorvakcinát orosz tudósoknak

  Önmagukon próbáltak ki egy vektorvakcinát a Nyikolaj Gamaleja nevét viselő Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) munkatársai, a kísérlet sikerrel járt, alanyaiban negatív mellékhatások nélkül alakított ki immunitást – tájékoztatta Alekszandr Gincburg akadémikus, a központ igazgatója pénteken az Interfax hírügynökséget.

 • Észak-Macedónia kijárási tilalmat fontolgat

  Negatív koronavírusteszt és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Szerbiába péntektől a hazai és a külföldi állampolgárok is, s míg Szerbia egyre inkább enyhít a korlátozó intézkedéseken, Észak-Macedónia az átfertőződések megakadályozása érdekében teljes kijárási tilalmat rendelne el a hétvégi iszlám ünnep miatt.

 • Húsz ember van karanténban Csongrádon

  Nincs Csongrádon koronavírusos beteg, viszont húsz ember karanténban van – mondta a település pol­­gármestere sajtótájékoztatón, amiről a Délmagyar tájékoztatott.

 • Május 26-án dönthet a parlament a rendkívüli jogrend megszüntetéséről

  Magyarország bebizonyította, hogy az európai uniós bírálatoknak nem volt alapja, de a magyar balliberális pártok is cserbenhagyták az embereket a járvány elleni védekezésben, mindenkinek adunk egy esélyt, hogy elnézést kérjen Magyarországtól az igaztalan vádakért – mondta Orbán Viktor kormányfő.

Scyscraper

300×250

Kövessen minket