Busz témában szakértőnek mondható, a témára nagy rálátással rendelkező olvasónk, Bencze Tamás több ellentmondásra és meglepő megállapításra hívta fel a figyelmet az új vásárhelyi tömegközlekedési rendszerrel kapcsolatban.

Olvasónk, Bencze Tamás írása:

Milyen nagylelkű a mi polgármesterünk. 2 hétig bárki ingyen utazhat az új megmutyizott buszjáratokon. Tényleg ennyire nagylelkű lenne??? Szerintem nem.

Ha valaki meglátogatja a magyarorszag.hu weboldalt és rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, akkor le tudja kérdezni a buszok rendszáma alapján az adatokat. (Jármű Szolgáltatási Platform) Ezt én is megtettem.

Megnéztem az SLU-7../7..-es forgalmi rendszámú buszokat. Hiányzik két darab bejegyzés a nyilvántartó adatai szerint. Mégpedig: 064 Közforgalmú személyszállításra alkalmas, valamint Menetíró és sebességkorlátozó vizsgálat: Sikeres.

Ennyi hiányzik csak, hogy követelni lehessen a városkártyát vagy menetjegy/bérlet meglétéhez köthessék az utazást.

Amúgy csak megjegyzem, hogy a műszaki vizsga a jövő hónapban lejár. De majd a főnök megoldja.

Sokan kritizálták a RIB-6..-es „BKV”-től kölcsönzött busz. Most sokan meg fognak kövezni, de Jovány Gyula soha nem mondta ki a BKV cégnevet. Ezt folyamatosan városunk kedves, mosolygós vezetője emlegette. Gyula meg mellette állt és forgatta a szemeit, nem mert megszólalni. Ez a busz nem BKV-s és nem is budapesti. Jelenleg ha jók az infóim, akkor a Sportbusz Kft. tulajdonában van, előtte szolgált az ArrivaBus Kft.-nél, valamint a Komo-Sky Kft. állományában is. Ez egy Mercedes Citaro (0530) 2003-as gyártású, Euro 3-as környezetvédelmi besorolású városi autóbusz. Kívülről személyesen is láttam, belső terét csak városunk vezetője által közzétett videón tekinthettem meg. Ezek alapján a véleményem: jól karbantartott, korrekt busz, nincs leamortizálva, leszámítva a környezetvédelmi besorolását, még a mai napig is korrekt városi autóbusz. -Valószínű az igényelt javításokat és karbantartásokat megkapta a jelenlegi és előző üzemeltetőktől.- Kényelmes vezetni és utasként is kellemes élmény. Több nagyvárosban lehet még találkozni ilyen buszokkal. A helyzethez képest jó mentés volt Jovány Gyula részéről. A nyilvántartóból lekérdezett adatok alapján rendelkezik a jármű „Közforgalmú személyszállításra alkalmas” minősítéssel és a „Menetíró és sebességkorlátozó vizsgálat: Sikeres” bejegyzés is megtalálható. Teljesen korrekt, ezzel a busszal már lehet követelni a városkártyát valamint menetjegy/bérlet meglétét.

Szóval várom a kövezést, de ezzel városunk vállalkozója nem nyúlt félre.

Az teljesen más téma, hogy a propaganda gépezet nem erről szólt, hanem kis környezetkímélő buszokról. A kis buszoknál érdekesség, hogy egyik EURO4-es, a másik EURO6-os besorolású. Adatokban is van minimális eltérés. Mint pl. teljesítmény… De ehhez a témához nem értek. Ez csak érdekességnek írtam le.

A város és az új közszolgáltató között létrejött szerződés tartalma lehet inkább az érdekesebb. Erről már a vasarhely24 is írt. Pár nap alatt 9 millióval lettek többek a költségek. Mi történt? A végén kiderül, hogy tényleg csak pár százezer forinttal olcsóbb az új szolgáltatás???

Városunk polgármestere folyamatosan félrebeszél! Ez már tény. Állítása szerint a Volánbusz kb. 40 éves buszokkal látta el a szolgáltatás biztosítását. Az ISUZU Citibus-ok csak, a múlt évben kerültek elő állítása szerint… Hát ennyire foglalkozott a témával. Ezek a buszok kb. 5 éve itt vannak. Ezt mindenki tudja, mert látta és utazhattak is rajta. Csak hű rajongói, mint pl. K. László Krisztián is szívesen ködösít, hosszas írásaiban megmagyarázza, hogy városunk dicső vezetőjének igaza van.

Kedves vezető láthatott valójában csuklós IKARUS 280-at kb. 4 napon keresztül 2019 nyarán. Csütörtöktől vasárnapig. Ha jól emlékszem 1997-es évjáratú gépcsoda volt. Nekem kimondottan tetszett. Gyerekkoromat idézte, Szegeden. Ilyen buszokkal utaztunk reggelente iskolába. Amikor itt járt ez a busz vettem pár jegyet és ki is próbáltam.

Márki hívek folyamatosan kritizálják a Volánbusz szolgáltatásait. Ezzel a megrendelőt is kritizálják. Ugyanis a megrendelő az Önkormányzat (-3 éve pedig hősük vezeti!!!). A Volánbusz vagy a jogelődjei a DAKK/Tisza Volán nem hobby szinten közlekedtetett a városban helyi járatos autóbuszokat. A szolgáltatást meg kell rendelni. Az Új-Kishomoki rész bekapcsolása a tömegközlekedésbe, az is bizonyítja, hogy csak meg kell rendelni a szolgáltatást és mennek a buszok. (Az Önkormányzat ha napi 3 járatot rendel, akkor ezt a szolgáltató nem bírálhatja felül!!!)

Eddig is lett volna lehetőség alakítani a szolgáltatáson, a járat indulási időpontokon vagy az útvonalon! De ezt senki sem tette meg, kivétel a fent említett eset. Amikor a haver becsekkol a melóért, akkor már semmi sem jó, akkor már 40 éves buszok vannak, folyamatosan késnek, nem optimális úton járnak, a szolgáltatóval nem lehet kommunikálni, nincs is szerződés stb… Ha nem jön a haver, mert nincs pandémiás helyzet és tele van munkával, akkor jó lett volna a Volánbusz minőségi szolgáltatása is az 5 éves buszokkal?

Nem volt jó a Volán, de jó a Jovány! Nem tudott eddig egy 10 év alatti buszt sem felmutatni. Továbbra is üresek a járatok. Ez siker???

Az ingyenesség sem ajándék! Hiányoznak az engedélyek… Ahogy nézem marad az ingyenesség még hónapokon keresztül – szükséges engedélyek hiányában! A városkártyáért sem állnak sorba tömegek…

Mivel magyarázzák a mutyit a hívek: (Ma találkoztam egy Márki hívő ismerősömmel.) Egyszerű a magyarázat. Jovány városunk megmentője, egy igazi lokálpatrióta. Miért ne ő vinné a bizniszt? Így helyben marad a pénz. Többet ki lehet venni helyben és helyben marad. Jobb lenne a Volán kapná a pénzt? Az állami és fideszes. Majd lesz ez jobb. Csak várni kell. -Köszönöm! Mindent megtudtam.

Miért nem tudták kivárni a 2023-ig tartó szerződés végét? Akkor kiírni egy korrekt pályázatot. Addig bőven lett volna idő kidolgozni a részleteket. Megszerezni a megfelelő technikai eszközöket, gépjárműparkot. Kinek volt ez ennyire sürgős? Kevesebb, mint 4 hónap alatt átjátszottak egy közszolgáltatást magánkézbe.

Mennyibe fog ez a mutyi kerülni a városnak? 90-96-99 millió? Vagy hiányzik előle még egy szám? Napról napra drágább a project. Márki-Zay Péter már nem szeretne polgármester lenni! Jobban érdekli az országos politika. Már bejelentkezett parlamenti képviselő jelöltnek, miniszterelnök jelöltnek. Ha valahol bármilyen választást írnak ki, akkor azonnal rohan a haknikirály. 3 perc szereplés miatt képes itt hagyni a várost, a munkahelyét. Az általa vállalt kötelezettségek maradni fognak! Péter meg menni! Kinek jó ez? Vagy ha Péter megy, akkor a hívek is követik? Nem hiszem. Pártállástól független érdemes ezt átgondolni!

Bencze Tamás

borítókép: VTV screenshot